Guttene ofret seg i sine svakheter. Og dommeren? Det er oppturer og nedturer i dommene – CT Sport – Tsjekkisk TV

Starten med Slovenia gikk dårlig da det tsjekkiske laget tapte 0-2 i første del. Tvert imot vant han første periode med Norge 2-0. – Vi diskuterte med spillerne hvordan vi ville komme inn i kampen. Guttene sa til seg selv at de ville starte kampen godt og hoppe inn. Vi hadde en veldig god første tredjedel. Jeg må også berømme guttene for andre tredjedel.» «Vi spilte veldig smart i tredje tredjedel», sa Jalonen fornøyd.

Den andre perioden var problematisk, der tsjekkerne spilte svakt i elleve minutter. Fem minutter av det skyldtes Daniel Voženíelk som ble utvist for å ha truffet målstolpen, noe som etterlot Mattias Norstebo rystet, men enda mer fordi han slo hodet i plexiglasset som fulgte. «Jeg så det ikke klart første gang, men jeg visste ikke hvorfor dommerne gikk på videoen. Jeg vurderte prosedyren som 50/50, sa Jalonen.

Patrik Kochs dårlige takling mot Filip Chlapík i den første kampen mot Slovakia ble også straffet til kampslutt. Jalonen liker ikke det uleselige måleapparatet når han vurderer inngrep.

«I den andre tredjedelen likte jeg ikke hvordan de dømte Lences takling. Det var ikke engang i nærheten av en foul. Kampens forsinkelse (i David Němečeks tilfelle) er definitivt to minutter unna. Jeg gjør ikke det.» Jeg vil skylde på dem, de prøver å gjøre jobben sin. Jeg snakket med dommerne i begynnelsen av tredje periode og fortalte dem at det måtte være rettferdig for begge sider,” forklarte Jalonen, pekte med hånden og han oppfattet dommene som en sinuskurve.

Et pluss for Vejmelka og Lence sin hopping

Blant enkeltspillerne roste han keeper Karel Vejmelka og debutant og innbytter ved årets mesterskap Radan Lence. «Karel gjorde en utmerket jobb bak guttene og holdt stillingen 2-0. Null er alltid en stor sak for en keeper. Alle trenger selvtillit, sa den tsjekkiske treneren.

Og Lenz? – Vi er glade for at han er her med oss. Han kjente rollen sin da han kom. Han lovet å bli i Liberec og løp med laget. Det var ikke en lett situasjon for ham, men han var klar til å engasjere seg, sier den 63 år gamle finnen fornøyd.

Landslaget er allerede sikre på å nå kvartfinalen, noe de ikke gikk glipp av i VM. «Det er bra, men vi vet at vi fortsatt har to kamper igjen – Sveits og Canada. Vi vil fokusere på disse spillene. Sveitserne har fått en god start, men kampen varer i seksti minutter, vi får se, smilte Jalonen. Til slutt sa han at han ikke ville røpe mer til den sveitsiske journalisten.