Haaland passerer Mbappé med Norge, Ronaldo leder Portugal mot Island

Axel Allag, Media365, Skrevet tirsdag 20. juni 2023 kl. 22:43.

Når vi ser frem til dag 4 av EM 2024-kvalifiseringen, kan favorittene respektere logikken. Belgia, ledet av Romelu Lukaku, klarte å slå Estland (0:3); Portugal ble reddet av Cristiano Ronaldo på Island (0:1). Den første suksessen ble registrert av Norge mot Kypros (3:1) og Erling Haaland ble sesongens beste europeiske målscorer foran en viss Kylian Mbappé.

Cristiano Ronaldo kunne ikke nøye seg med uavgjort 0-0 mot Island for sin landskamp nummer 200 med Portugal, en absolutt rekord i fotballens historie. Det var komplisert for landet hans i lang tid, til tross for offensivene til Bernard Silva et al. Den femdobbelte vinneren av Ballon d’Or, hedret før kampen med et offisielt sertifikat fra Guinness rekordbok, forsøkte helt til slutten å score sitt 123. landskampsmål. Rett før pause utfordret han motstanderens keeper Runar Runarsson kraftig med en heading, selv om han ble anmeldt for offside. Portugals ikke særlig vellykkede kollektive prestasjon ble hjulpet av oppsigelsen av Willum Willumsson, som skjedde i det 81. minutt. Faktisk, 8 minutter senere fant Ronaldo endelig nettet ved å sende ballen inn i straffefeltet utenfor Gonçalo Inacios mål. Portugal-kapteinen måtte vente på at VAR skulle bekrefte målet før han feiret sin 123. suksess for landet sitt. Denne fjerde seieren på rad i disse EM 2024-kvalifiseringskampene setter Portugal i en meget gunstig posisjon for kvalifisering.

Lukaku og Haaland scorer med Belgia og Norge

Etter å ha blitt holdt i sjakk av Østerrike for noen dager siden i gruppe F (1:1), klarte Belgia å komme tilbake med seier i Estland (0:3). Den klønete Romelu Lukaku kunne gjøre forskjellen i finalen i Champions League med en dobbel (37., 40.). Senere, i et lag fratatt mange elementer, inkludert De Bruyne og Courtois, avsluttet Johan Bakayoko jobben med nok en 0-3 suksess (90.). På rangeringen er det fortsatt Østerrike som leder dansen med ytterligere 3 poeng takket være suksessen mot Sverige (2:0). I gruppe A noterte Norge sin første suksess, ganske enkelt mot Kypros (1-3). Forfatteren av dobbeltspillet Erling Haaland ble sesongens beste europeiske målscorer med 56 mål (klubber og landslag til sammen), foran en viss Kylian Mbappé (54 mål). Også i denne gruppe A, merk at kampen mellom Skottland og Georgia (1-0) ble avbrutt i det 10. minutt av kampen på grunn av dårlig vær på Hampden Park i Glasgow. Kampen kunne imidlertid fortsette rundt 22:30 fransk tid.