G. Landsbergis oppfordrer Vesten til å gi hjelp til Ukraina raskere

Foto Judita Grigelyts (V).

Utenriksminister Gabrielius Landsbergis oppfordrer allierte til å fremskynde støtten til Russlands angrep på Ukraina.

Han sa dette i Latvia, der møtet med ministre fra de nordlige og baltiske landene (NB8) finner sted.

Vi bør ikke stå ved Ukraina så lenge som nødvendig, men til Ukraina vinner. Vi må fremskynde leveringen av våre militære støttejagerfly, inkludert F-16, luftvern og ammunisjon. Vi bør også hjelpe Ukraina med å beskytte eksportruter for ukrainsk tømmer, sier leder for litauisk diplomati.

Etter at NATO-medlemmene ble enige om at Kiev skulle bli en del av alliansen, er det ifølge ministeren viktig å svare på et annet spørsmål: når.

Under møtet med NATO-ledere i Vilnius var det mulig å bringe Ukraina nærmere NATO. Vi må gripe denne muligheten og gå videre i full fart en stund før Washington-laget møtes. Når det gjelder EU, er den største langsiktige sikkerheten vi kan sikre for Ukraina og oss selv utvidelsen av EU, ettersom vi forventer at tiltredelsesforhandlinger med Ukraina starter på slutten av året, sa G. Landsbergis.

Ifølge ministeren diskuterte de under møtet hva som bør gjøres for å oppnå Ukrainas seier i krigen raskere.

Noen seire oppnås ikke bare i millionklassen. Noen ting vil oppnås gjennom politiske og diplomatiske midler dersom diplomater ikke snakker om våpen og soldater, sa G. Landsbergis torsdag etter ministermøtet i NB8.

På møtet understreket han også at behovet for regionalt samarbeid er økende, spesielt innen forsvar og sikkerhet.

Styrking av regional sikkerhet og motstandskraft, støtte til Ukraina, tettere NB8-samarbeid og andre saker som er viktige for regionen er på dagsordenen til ministermøtet organisert i Riga og Csy.

NB8 er et uformelt samarbeidsformat mellom de fem baltiske statene Danmark, Estland, Island, Latvia, Litauen, Norge, Finland og Sverige. alys rotasjon bdu koordinerer aktivitetene til NB8 hvert år, forbereder og sponser møtene som skal finne sted det året.


Det er forbudt å reprodusere informasjonen til BNS nyhetsbyrå i offentlige informasjonsmedier og på internettsider uten samtykke fra UAB “BNS”.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg og vi informerer deg i et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i Business, Sodra, Registersenter, etc. i gamle.