Microsoft ønsker å få godkjenning for Activision-overtakelsen med nye løfter


Foto: ANP

Microsoft har gitt nye forpliktelser for å få godkjenning til å kjøpe Activision Blizzard, utgiver av spill som Call of Duty og World of Warcraft. Programvareselskapet håper dette vil avslutte en britisk blokade av avtalen på 69 milliarder dollar. Microsoft lover blant annet å gi fra seg rettighetene til Activision-spill som streames via skyen i femten år.

Det var nettopp den store makten Microsoft ville få på området spill i skyen som bekymret den britiske markedsregulatoren CMA. Microsoft eier selv spillmerket Xbox, som også er svært aktiv innen strømming av videospill via skyen. Det oppsto frykt for at Microsoft ville beholde mange populære spill eksklusive for Xbox, til skade for spillere som spiller på PlayStation, for eksempel.

For å løse disse bekymringene har Microsoft nå gått med på å selge skyspillrettighetene til den franske spillprodusenten Ubisoft i løpet av de neste femten årene. Dette løftet gjelder imidlertid ikke rettigheter for salg i EU, Norge, Island og Liechtenstein.

Den britiske regulatoren godkjente ikke et tidligere overtakelsesforslag fra Microsoft, selv om selskapet allerede hadde fått godkjenning i for eksempel EU. CMA sjekker nå om programvareselskapet og Activision Blizzard har overvunnet alle innvendinger med det nye forslaget. «Dette er ikke grønt lys. «Vi vurderer nøye og objektivt konkurransevirkningen av den endrede avtalen,» forklarer Sarah Cardell, administrerende direktør i CMA.

Microsoft forventer en avgjørelse fra britene før 18. oktober. Dette er den utsatte fristen for å gjennomføre avtalen.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *