Dommerrevolusjonen av VAR-avgjørelser har begynt

Axel Allag, Media365: Lagt ut torsdag 20. juli 2023 kl. 22:10.

For første gang i en større turnering, i dette tilfellet verdensmesterskapet for kvinner, som begynte denne torsdagen med kampen New Zealand – Norge (1-0), ble VAR-avgjørelsen forklart på mikrofonen av dommeren og sendt på Eden Park . stadion i Auckland.

Joshimi Yamashita skrev historie på sin egen måte. Ikke gjennom rekorden, men gjennom VAR-avgjørelsen annonsert denne torsdagen under åpningskampen i verdensmesterskapet for kvinner 2023, vunnet av New Zealand mot Norge (1-0). I det 89. minutt av kampen, etter å ha sett videoen som fulgte Hansens hånd i området, stanset den japanske dommeren noen sekunder og uttalte noen ord som ble hørt av de nesten 42 173 tilskuerne på Eden Park i Auckland: «Etter gjennomgang: handlinger, lyder avgjørelsen: straff!». En straffe som ikke tillot hjemmelaget å øke fordelen, fordi ballen til Percival havnet i tverrliggeren, men hovedsaken var et annet sted.

Wenger: «Behovet for å ta en avgjørelse på grunn av manglende forståelse for dommeravgjørelser på stadioner»

For første gang på en større konkurranse ble VAR-avgjørelsen forklart på mikrofonen og kringkastingen, slik at alle tilskuerne på stadion, samt tilskuerne foran TV-ene deres, skulle få en bedre forståelse. Pierluigi Collina, president for FIFAs dommerkommisjon, forklarte årsaken til denne prosedyren på en pressekonferanse tirsdag. «Vi ønsker å gi mer åpenhet og bedre forståelse av dommeravgjørelser. Dommerne som er tilstede i Sydney har allerede prøvd ut lydsystemet på treningsøktene, og alt går bra,» forsikret han.

Ideen, som ble satt på prøve under klubb-VM i Marokko, men også under U20-VM i Argentina forrige måned, har alle fordeler, ifølge Arsène Wenger. Den tidligere Arsenal-manageren, som nå er FIFAs direktør for global fotballutvikling, presset på for implementering av forklaringer for VAR-avgjørelser. «Manglende forståelse for dommeravgjørelser på stadioner har måttet adresseres, spesielt siden store skjermer ikke alltid er tilgjengelige for å spille av handlingen. Jeg er veldig glad fordi det er viktig å forklare. Det er dommerne også,» betrodde han til kollegene sine ved Le Parisien. I samme ånd fulgte Antony Gautier, den nye lederen for fransk voldgift: «I stedet for å la tilskuerne og tilskuerne være i tvil eller til og med misforstått, forklarte han direkte grunn fordi beslutningen som tas på feltet kan være en reell merverdi».

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *