Balcers: vi spilte for ustabilt

Det har blitt rapportert at latviske ishockeyspillere tapte mot Slovakia i den andre kampen i verdensmesterskapet på lørdag med resultatet 1:2 (0:1, 1:0, 0:1), og startet turneringen med to kamper på rad. nederlag.

– Det var øyeblikk på slutten, men vi spilte for ustabilt og gjorde mange feil. Motstanderen klarte å presse oss lenger inn i sonen og vi ble fortere slitne. Til slutt var vi uheldige, sa Balcer.

Han ga også et eksempel, i flere episoder der spillerne på banen forsøkte å legge inn flere pasninger, burde det vært spilt mer enkelt ved å skyte mot motstanderens mål.

«Vi har en tendens til å se etter de pasningene,» sa hockeyspilleren. «Det er bedre å skyte på mål fra alle retninger, mens du ser etter flere pasninger, som i virkeligheten ikke eksisterer i det hele tatt. Kanskje det var derfor vi tapte.»

Det latviske landslaget tok ledelsen etter bare 44 sekunder av kampen og Balcers sa at motstanderne klarte å score et mål takket være feil gjort av de latviske hockeyspillerne. «Vi var ikke uforberedte, vi spilte bare feil og de skjønte øyeblikket umiddelbart,» la spissen til.

I fortsettelsen av verdensmesterskapet møter Latvia Tsjekkia på mandag, etter en dags hvile 17. mai – med Norge, 19. mai – med Slovenia, 20. mai – med Kasakhstan, og i den siste gruppekampen i mai 23 skal de møte Sveits.

Etter den første kampen i undergruppe B hadde Canada, Sveits, Tsjekkia og Slovakia tre poeng hver, Kasakhstan hadde to poeng, Norge hadde vunnet ett poeng, men Slovenia og Latvia hadde ingen poeng. Av alle lagene i undergruppe B er det kun Latvia og Slovakia som har spilt to kamper hver.

I fjor vant Finland verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *