Hvordan jeg erobret Norge. Den eldste Alexandra Myšková husker

Antallet jobber du har lykkes med gjennom livet ditt er respektabelt. Du må være en renessansefigur. Du er teater- og radiosjef, universitetslærer, skuespillerinne… Hvordan skjer noe slikt med en person?
Jeg fant det ikke opp, det bare skjedde. Men jeg ville satt yrkene i omvendt rekkefølge, jeg ville begynne med skuespiller. I denne sammenhengen pleier journalister å spørre meg hvordan jeg kom inn i skuespill…

Hvordan?
Jeg liker musikk. Da jeg var tre år gammel tok foreldrene mine meg med til Nationaltheatret Byttet brud. De satt meg på første rad og jeg sa ikke engang hei. Jeg så beundrende inn i orkestergraven og den har ikke sluppet taket i meg den dag i dag. Etterpå sang jeg Jeníček og Marěnka samt opera-aria Věrné naše molování sammen med min far. Inntil jeg var tolv år visste jeg ikke engang at teater var noe annet enn opera, for jeg var der hele tiden. Professor Fuchs, som lærte meg sang og forberedte meg til eksamen på konservatoriet, sa til meg: Er hun så liten og har hun altstemme? Det er ikke mulig, det er ingen roller for det!»

For eksempel fikk jeg hovedrollen i forestillingen «Boženka Arrives». Jeg ble glad da jeg fikk vite det. Tenk deg, hovedrollen! Under den første leseprøven fant jeg ut at Boženka er en traktor.

Les denne eksklusive artikkelen med iDNES Premium-abonnement

Betal på forhånd

+ 6 måneder gratis sammenlignet med et månedlig abonnement

+ Nett-TV TV
90 dager gratis

Betal på forhånd

+ 5 måneder gratis sammenlignet med et månedlig abonnement

+ Nett-TV TV
90 dager gratis

Registrer deg i dag og motta:

  • Ubegrenset tilgang til innholdet i iDNES.cz, Lidovky.cz og Expres.cz
  • Over 30 000 premiumartikler fra anerkjente forfattere
  • Tilgang til våre aviser og magasiner online og gratis i Reader

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *