Skog for sinn og muskler – orienteringssport

Gå, løpe, sykle – dette er de mest populære sportene vi kan drive med i skogen, i tillegg til å nyte de gunstige fysiologiske og terapeutiske effektene av miljøet på helsen vår. Mindre kjent og fortsatt populær blant smalsporselskere er en annen veldig seriøs sport, som for det meste utøves i jungelen – orientering.

Orientering er en utendørssport som trener sinn og kropp samtidig. Orientering innebærer å reise forhåndsbestemte avstander med ulik vanskelighetsgrad for å finne veipunkter ved hjelp av kart og kompass. Enkelt sagt, orientering ligner på et skattejakteventyrspill og er derfor egnet og interessant for voksne, barn og hele familien. Orientering regnes som en helsefremmende utholdenhetsidrett som kan utføres både individuelt og i lag. Det er en tilgjengelig og demokratisk sport, ettersom små barn, profesjonelle idrettsutøvere og folk i 70- og 80-årene kan treffe skogen med kort på hånden. Økonomisk er denne sporten også rimelig fordi gruppetrening koster rundt 10 euro pluss transport til treningsstedet.

For å prøve orienteringssporten, er den første oppgaven å velge det mest passende tidspunktet og stedet, fordi klassisk og kjent trening og trening arrangeres nesten hver dag, og det er flere orienteringsklubber over hele Latvia. I løpet av opplæringen vil instruktøren introdusere kartbetegnelser, forskrifter og råd om hva du skal gjøre dersom du går deg vill. Du trenger imidlertid ikke bekymre deg for å gå deg vill, siden dette er en del av sporten og kan skje med alle, inkludert en erfaren orienteringsspesialist. Vær derfor oppmerksom på at arrangørene venter på alle deltakere som drar til skogs ved målgang. Hvis noen kommer for sent og ikke har kontaktet arrangøren eller vennen, vil det profesjonelle teamet lete etter dem.

Som i enhver idrett er det mulig med ulik grad av involvering i orientering – det kan trenes sesongmessig, regelmessig eller til og med på seriøst konkurranse- og cupnivå. Orientering kan også være en stor attraksjon for å feire høytider eller fremme teambuilding.

Historisk utviklet orienteringsløpet seg i Skandinavia rundt 1890, da den svenske hæren holdt infanterikonkurranser for å formidle budskap til fremmede områder. Den første offisielle orienteringskonkurransen ble arrangert med deltagelse av soldater og sivile i 1897 i Norge, senere også i Finland. I Latvia begynte man først å snakke om denne sporten i 1935, og kalte den «løping i ukjent retning» med kart og kompass.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *