Hyundai har startet produksjonen av den nye elbilmodellen Kona i Nošovice

Å oppdatere: 08.11.2023 13:27
Utstedt av:

Nošovice (Frýdecko-Místecko) – Hyundai-bilkonsernet har startet produksjonen av en ny modell av elbilen Kona Electric ved Nošovice-anlegget i Frýdecko-Místecko. Det er den første elbilen som startet masseproduksjon i Tsjekkia i 2020. Så langt er det produsert 105.000 biler, hovedsakelig bestemt til Tyskland, Frankrike, Norge og Nederland. Som tidligere vil den nye generasjonen Kona Electric produseres primært for det lokale markedet og utenlandske destinasjoner i tillegg til det sørkoreanske Nošovice-anlegget. Petr Michník fortalte ČTK i dag på vegne av bilprodusenten.

Innen utgangen av året skal 21.000 biler av den nye generasjonen av modellen produseres i Nošovice, neste år vil det være 50.000 biler. Andre generasjon elbiler vil by på et innovativt design, nye teknologier, lengre rekkevidde, større dimensjoner og fornuftig utstyr. Ingeniører fra Nošovice var også aktivt involvert i utviklingen. Andelen elektrifiserte biler i produksjonen av HMMC, det vil si elbiler, hybrider og plug-in hybrider, er over 40 prosent. Kona står for 12 prosent av det totale årlige produksjonsvolumet.

Prisen på femseters SUV for første generasjon var 899.990 kroner for grunnversjonen. En bil med det kraftigste batteriet og fullt utstyr koster 1,2 millioner kroner. Prisene for den nye modellen vil være lignende, ifølge bilprodusenten. En tilsvarende Kia EV6-bil i bakhjulsdrevet versjon med et sett batterier med en kapasitet på 77,4 kWh vil koste 1,3 millioner.

«Vi har produsert den helelektriske Kona i Nošovice siden mars 2020, noe som gjør den til den første nye generasjons elbilen som blir produsert i Tsjekkia. Det var ikke mindre en milepæl for produksjonsanlegget vårt. Vi har startet en vellykket reise mot en «Vi har fremmet den elektrifiserte fremtiden og ren mobilitet og implementert en rekke nye teknologier,» sa HMMC-president Changki Lee.

Nošovice-anlegget vil fortsette å produsere to kraftige versjoner av Kona Electric-modellen med ulik batterikapasitet, men begge variantene vil tilby høyere ytelse og rekkevidde enn tidligere. Modellen med 160 kW elektrisk motor er utstyrt med en batteripakke med en kapasitet på 65,4 kWh og har en rekkevidde på 514 km (ifølge WVTA). Grunnversjonen vil tilby et batteri med en kapasitet på 48,4 kWh og en elektrisk motor med en effekt på 114,6 kW. Battericellene kommer fra LG Energy Solution-anlegget i Polen. Batteriene vil deretter bringes til sin endelige form i industrisonen Nošovice.

Eksperter fra Nošovice-anlegget deltok i utviklingen av den nye modellen. Tidligere jobbet de med utviklingssenteret fra det øyeblikket utviklerne forberedte prototypen. Nå er de allerede med i utviklingen når tegningsdokumentasjonen lages. «Så vi har innflytelse på tegningene, ikke på prototypene. Dette gir oss muligheten til å påvirke karakteren og parametrene til bilen, men også å ta hensyn til spesifikasjonene til anlegget vårt,” sa Martin Klíčník, leder for produksjonsdivisjonen.

«Vi tar gradvis over hele klargjøringen av våre linjer for produksjon av nye modeller. Vi tester pilotkjøretøyer på europeiske veier, og i samarbeid med Hyundai utviklingssenter i Rüsselsheim utvikler vi ideer og forslag til forbedringer fra den europeiske kundens synspunkt,” la Klíčník til.

Nošovice-anlegget er det eneste produksjonsanlegget for Hyundai i EU. Anlegget sysselsetter over 3200 personer, med ytterligere 8700 personer som jobber for direkte leverandører. Bilprodusenten produserte 322.500 biler i fjor, 47.500 flere biler enn året før. Selskapet sa at det var 1000 flere biler enn planlagt og enda flere enn det siste året før krisen, 2019.

Europa og Midtøsten er fortsatt hovedmarkedene for bilprodusenten, de fleste bilene fra Nošovice dro til Tyskland i fjor. Fabrikkens produksjonsplan for i år legger opp til 328.500 biler. Tucson, i30 i flere varianter og Kona Electric produseres nå.

Den koreanske bilprodusenten Hyundai Nošovice

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *