I Norge ble en kunstig sol skapt ved hjelp av en elbil


Selskapet Kia har sammen med opplevelsesdesignstudioet VOID og det kreative byrået Innocean laget en unik installasjon – som bringer sollys til et av de mørkeste stedene i Norge. I et dårlig opplyst område av landet hvor solen knapt stiger over horisonten om vinteren, har et sørkoreansk selskap hengt en lysdiode (LED) med en diameter på 5 meter. Den ble drevet av elbilen Kia EV9.


© Foto fra produsenten. (Åpen lisens)

Bli med i technology.lt-teamet!

Gratis timeplan, inntekt, mange interessante aktiviteter. Ingen erfaring nødvendig, bare entusiasme.

Interessert? Fyll ut dette skjemaet!
Denne midlertidige solen gjorde det mulig å demonstrere den nye modellens imponerende Vehicle-to-Load-evne (V2L) og fremheve viktigheten av sollys for mennesker. Dens mangel kan påvirke en persons energinivå, mentale helse, immunsystem og søvnkvalitet.


«Innovative funksjoner som toveis strømflyt gjør EV9 til en spennende bil, ikke bare når du kjører, men også når den står stille.» «Denne teknologien kan utvide rollen til elektriske kjøretøy i livene våre: De kan drive en campingplass, et mobilt kontor med forsyning av elektrisitet eller til og med åpne opp et større elektrisitetsoverføringsnettverk med V2G-teknologi,” sa David Hilbert, markedssjef, Kia Europe.


Lysinstallasjonen ble installert i Rampton ved bredden av en fjord 35 km sørvest for Oslo. En pittoresk strand med en liten øy foran var et ideelt sted å slå leir og se soloppgangen langs kysten.Ved full kraft kunne den midlertidige solen sees på flere kilometers avstand. Føreren av EV9 kunne kjøre fra Oslo til Rampton, strømme lysene fra elbilens batteri i tjuefire timer, og deretter returnere til Oslo uten å måtte bekymre seg for tilbakelagt avstand.


«Vi har kombinert de mest avanserte teknologiene med kreativ oppfinnsomhet, og skapt en kunstnerisk installasjon som ikke bare reflekterer essensen av Kia-merket, men som også svarer på utfordringer i den virkelige verden.» Gjennom dette prosjektet, sammen med Kia, fortsetter vi å presse på grenser for kreativitet og innovasjon streber alltid etter å inspirere andre, sier Gabriel Mattar, administrerende direktør i Innocean.


EV9 som et mobilt kraftverkKias Smart Charging-funksjon åpner en ny æra med bærekraftig energibruk for elektriske kjøretøy ved å la energien flyte i begge retninger. Dette gjør det mulig ikke bare å lade elbilen, men også å lade eksterne enheter ved hjelp av energien som er lagret i batteriet. V2L-teknologi ble først introdusert av produsenten i Kia EV6-modellen og er nå implementert i alle EV9-modeller.


Denne teknologien lar brukere drive 110V/220V-enheter ved å bruke energien som er lagret i batteriet. For å gjøre dette er det bare å koble enheten til bilens ladeuttak med en kabel. Batterikapasiteten til den nye koreanske elbilen når opp til 99,8 kilowattimer.Den samme teknologien lar brukere bruke energioverføringsevner for et hjem (Vehicle-to-Home, V2H), et nettverk (Vehicle-to-Grid, V2G) og en annen bil (Vehicle-to-Vehicle, V2V). Sammen med leverandøren Jedlix i Europa starter Kia et V2G-pilotprosjekt i Nederland.


Den prisbelønte EV9 kombinerer terrengegenskaper, banebrytende elektrisk kjøretøydesign og den nyeste teknologien. Bygget på en global modulbasert elektrisk kjøretøyplattform, tilbyr EV9 høy ytelse og en rekkevidde på 563 km per lading. Ultrarask lading ved 800 volt lar deg lade på 15 minutter. Fyll batterireservene i en slik grad at en strekning på opptil 249 km kan kjøres.

del med venner

Auth. Rettigheter: www.technologijos.lt

Kommentarer

tim

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *