Israel evakuerer en by på 20.000 nær grensen til Libanon – ČT24 – tsjekkisk TV

Evakueringsordren ble godkjent av den israelske forsvarsministeren Joav Gallant og kommunisert til byens borgermester fredag ​​morgen, sa det israelske militæret på Network X. Byens innbyggere ville bli flyttet til statsfinansierte gjestehus, rapporterte BBC News.

Byen Kiryat Shmona har rundt 23 000 innbyggere og har vært mål for rakettskyting de siste dagene i pågående sammenstøt mellom militanter fra den libanesiske terrorgruppen Hizbollah og soldater fra den jødiske staten.

Den israelske hæren kunngjorde mandag at den utarbeider en nødplan for å evakuere alle sivile som bor innenfor to kilometer fra den libanesiske grensen og flytte dem til regjeringshjem.

«Ifølge det israelske forsvaret har det ennå ikke eskalert til et punkt hvor det ville bety en endring i situasjonen, men situasjonen forverres sakte.» Hver dag skytes dusinvis av Hizbollah-raketter mot israelske mål, og den israelske hæren sikter deretter tilbake mot Hizbollah-mål, sa den tsjekkiske ambassadøren i Israel Veronika Kuchyňová Šmigolová, som var gjest på Události, og beskrev situasjonen i Nord-Israel. Kommentarprogram.

Ifølge ambassadøren er Hizbollah fortsatt rettet mot militære mål, så evakueringen av israelske samfunn på grensen forblir forebyggende. Etter deres mening avhenger åpningen av den andre fronten hovedsakelig av Iran, som «leder» Hizbollah, og også av den libanesiske regjeringen. – Årsaken mot denne eskaleringen er den sterke amerikanske marinetilstedeværelsen utenfor den libanesiske kysten i Middelhavet, hvor det nå er to fullt utstyrte amerikanske hangarskip. Og (Joe) Biden viser at han mener alvor med advarslene sine, sier Kuchyňová Šmigolová.

Utenriksdepartementet ba Tsjekkia om å forlate Libanon

Fredag ​​ba Černín-palasset tsjekkere i Libanon om å forlate landet så raskt som mulig. Ved en ytterligere eskalering av situasjonen i Midtøsten kan ikke driften av kommersielle flyvninger og den internasjonale flyplassen i Beirut garanteres. Mariana Wernerová fra departementets kommunikasjonsavdeling orienterte om tiltaket.

«Vi advarer tsjekkiske reisende som oppholder seg i Libanon mot å reise til landet og oppfordrer dem til å forlate landet så snart som mulig,» sa hun og la til at, ifølge departementet, hadde noen virksomheter allerede begrenset driften ved starten av flyreiser til Libanon hadde denne uka. Kontoret gir anbefalinger under hensyntagen til innstrammingstiltakene, som også USAs, Storbritannias og Tysklands diplomatiske stasjoner har sluttet seg til.

Allerede torsdag oppfordret den amerikanske ambassaden i Beirut amerikanske statsborgere i Libanon til å planlegge avreise så snart som mulig mens vanlige kommersielle flyreiser var tilgjengelige. De som velger å ikke forlate landet har blitt beordret av den amerikanske ambassaden til å utarbeide «beredskapsplaner». Saudi-Arabia, Kuwait, Frankrike og Australia ga også lignende advarsler til sine borgere denne uken.

Nederland, Danmark og Norge advarte også sine borgere mot å reise til Libanon. Canada sendte også ut en lignende oppfordring torsdag. Moskva rådet også russere til ikke å reise til regionen, spesielt de palestinske områdene, Israel, Libanon og Jordan.

I Sør-Libanon, nær grensen til Israel, økte spenningen etter 7. oktober, da den palestinske bevegelsen Hamas gjennomførte et angrep på Sør-Israel som etterlot 1400 mennesker døde, ifølge israelske myndigheter. Siden den gang har den israelske hæren utført luftangrep på Gazastripen, hvorfra Hamas angrep, mens de kjempet med Hizbollah nord i landet.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *