Japan slo Norge 3-1 og møter Sverige eller USA i kvartfinalen

Lørdag i Wellington, New Zealand, slo Japan ut Norge 3:1 (pause 1:1) i 16-delsfinalen og kvalifiserte seg til kvartfinalen i verdenscupen for kvinner.

Denne kampen mellom to nasjoner som var verdensmestere i det siste vendte i Japans favør fra det 15. minutt (FIFA 11). Ingrid Syrstads selvmål avskrekket ikke nordmennene (FIFA 12), som utlignet fem minutter senere med en god heading av Gur Reiten (1:1, 20.).

I andre omgang var Japan veldig opportunistiske og omsatte sine sjeldne muligheter. Risa Shimizyu (2:1, 50.) og turneringens toppscorer med fem mål, Hinata Miyazawa (3:1, 81.), sikret kvalifisering for de japanske kvinnene, som allerede har vunnet tre kamper i gruppespillet.

Mellom det andre og tredje målet kom Ada Hegerberg, den første kvinnen som vant Ballon d’Or i 2018, inn i kampen femten minutter fra slutt da hun ikke hadde ressursene sine. Med en annen norsk stjerne, Caroline Graham Hansen, klarte hun ikke å rykke ut et utligningsmål. Innbytter Karina Saevik hadde den beste sjansen til å utligne, men skuddet hennes gikk utenfor.

Japan møter vinneren av den svært etterlengtede åttendedelsfinalen mellom Sverige (FIFA 3) og USA (FIFA 1) på søndag.louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *