«Jeg fikk fire røde under Vrba,» sier Fillo. Han hjalp Pilsen med å realisere drømmen sin, Straka realiserte sin

Det startet i fjor vår i kampen med Sparta, da han fikk to gule kort i løpet av fire minutter og måtte dusje. Og da han kom tilbake etter soning, møtte han Stanislav Hofmann midt på banen i derbyet i Slovácko og så nok et kort. Først var den gul. Men videoen var likevel en gjennomgang av prosedyren. «Milan Petržela sto ved siden av meg og jeg fortalte ham at det er over når det er rødt. Han forsikret meg om at dommeren ikke ville gi meg det.» «Men jeg visste at intervensjonen var så langt feil at VAR ville korrigere dommeren,» sier tredjedivisjonsfotballspiller Jiskri Domažlice i et intervju for Direkte sportsnyheter.

Det skjedde, det røde kortet dukket opp i hendene på dommer Dominik Starý og Fillo ble fjernet fra Zlín-laget allerede dagen etter. Han har ikke dukket opp på en ligabane siden, og selv da visste han at det var siste gang han ville spille i toppklassen.

Det høres paradoksalt ut, men i stedet for å gå som en av legendene, endte du opp som en utstøtt. Er du lei deg?

«Det var da jeg skjønte at jeg skulle fullføre i Zlín, for etter de to røde brøt det ut en enorm storm. Jeg har fått syv røde i karrieren, fire av dem under trener Vrba… Det hender selvfølgelig at folk ikke kommer overens og ikke forstår hverandre. Men hvis det ikke er en god atmosfære eller kjemi mellom mennesker, så skjer ting som dette.»

Men du møtte trener Vrba for første gang i Pilsen, hvor du spilte europacuper.

– Det var utrolig konkurranse i Pilsen den gang. Václav Pilař var på den ene siden, Petržela på den andre, og jeg klarte ikke å komme forbi dem. Men det gikk likevel ikke så bra for oss. Du.» Jeg innså at det ikke er sjanse for å spille hvis forholdet mellom trener og spiller ikke er ideelt. Det er derfor jeg foretrakk å gå på lån.»

Da trener Vrba reiste til Zlín, var det ti år etter møtet ditt i Pilsen. Visste du at ting ville bli dårlig igjen?

«Da han kom til Zlín, det viktigste jeg tenkte var at han nå hadde vist 100% profesjonalitet og ikke gjort noen feil. Dårlig, vi fikk fem poeng på tre kamper og jeg scoret to mål. Jeg trodde fortsatt det ville bli en bra sesong. Men så skjedde dessverre det som skjedde.»

Har du endret deg gjennom årene? Dine styrker var mer fart, kreativitet og å score mål. Men på grunn av den siste fasen, kan fans oppfatte deg annerledes.

«Alle forandrer seg, men jeg har tilpasset meg mer for å være så gyldig som mulig i lagene. Det jeg endte opp med var aggressivitet. Men det skal også sies at jeg kom inn i ligaen takket være henne. Jeg tror hvis jeg hadde det.» «Hvis jeg hadde en litt annen personlighet og ikke spilte på kantene så mye, ville jeg aldri ha sett i ligaen fordi jeg ikke var helt over mine jevnaldrende da jeg var yngre.»

Ikke gi opp dag for dag

Det var ingen ytterligere tilbud fra ligaen, og i dag er du i Domažlice. De har blitt adressen for mange spillere fra Pilsen etter endt karriere. Hva er magien deres?

«Det er kanskje en mellomfase før du slutter å spille fotball helt. Det er faktisk derfor jeg valgte Domažlice. Alle guttene som var der og ikke ville slutte å spille fotball fra den ene dagen til den andre snakket bare positivt om det. Pavel Fořt Jeg spilte der, Pavel Horváth trener fortsatt der. Og nå vet jeg hvorfor de anbefalte meg det så høyt. Miljøet er hyggelig, det er en semi-profesjonell konkurranse, så du spiller veldig god fotball og samtidig trener du ikke så mye som i ligaen. Jeg trodde jeg skulle slappe av mentalt og ta det med ro, men jeg nyter kampene og vil vinne igjen for enhver pris. Plutselig føler jeg at jeg ikke er utslitt, og det er jeg glad for. Jeg liker det veldig.»

Nylig eliminerte du nesten ligaspiller Jablonec i cupen. Visste du at du også spiller på oppsigelsen av motstandertreneren Radoslav Látal?

«Selvfølgelig visste vi det, vi snakket om det hele dagen. Ingenting mot ham, men selvfølgelig ville vi ha hodet hans, det lyktes vi dessverre ikke. Til slutt slo Jablonec oss i straffesparkkonkurransen og trener Látal stoppet det, pluss at de slo Slovácko i siste runde, som var en veldig vanskelig kamp. Kanskje de tok oss, det er synd.»

829 major league starter. En tur med Fillo flytter ham til tredjedivisjonsklubben Jiskra bak Horváth og Limberský

Men du tilbrakte absolutt dine beste år i Pilsen, hvor du også deltok i europeiske cuper og til og med bidro til opprykk til Champions League med et vakkert mål. Forblir dette øyeblikket i minnet ditt?

«Dette målet minner meg virkelig om mange mennesker, selv etter så mange år. Det var definitivt det beste øyeblikket i karrieren min fordi det var et sluttspill, en dobbel header for alt. Pilsen hadde aldri spilt i Champions League før.- Jeg scoret et fantastisk mål i København. Det var faktisk begynnelsen på denne Pilsen-tiden og jeg er glad jeg kunne bidra til den på denne måten. Jeg har tross alt vært i Pilsen siden jeg var liten.Vi vant studentligaen da, de ble nummer to i ungdomsligaen, jeg spilte der i andreligaen, så i den første og til slutt i Champions League. Så jeg vil aldri glemme det øyeblikket.»

Du byttet åtte klubber i karrieren, men spilte aldri i Praha. Var det ingen tilbud eller ville du ikke til storbyen?

«Jeg var faktisk på prøvetid etter min første ligasesong i Praha. Jeg dro til og med på treningsleir på Kanariøyene med Sparta. Den gang var det et legendarisk lag med spillere som Poborský, Blažek og Kováč. For meg.» Det var en opplevelse, men det var tydelig at jeg ikke hadde noen sjanse til å klare det. Jeg bestemte meg for å bli i Pilsen selv om de rykket ned til andredivisjon. Jeg synes jeg gjorde det bra, jeg spilte nok. Det kom ikke noe videre tilbud fra Praha og jeg brydde meg heller ikke om noe sånt. I dag støtter jeg Pilsen, Baník og Teplice.»

Norge, England og landslaget

De prøvde også to utenlandske kanaler. Hvordan kom du til Viking Stavanger? På den tiden reiste ikke mange tsjekkere til Norge.

«Jeg tror at Zbyněk Pospěch var der en stund før meg, men kanskje jeg egentlig var en av de første som dro dit. På den tiden var jeg i Pilsen, hvor de beste spillerne dro hvert halvår, og derfor var det ikke mulig å bygge et bedre lag og kampene ble spilt på onsdagsbord. Uwe Rösler, som trener Viking og tidligere jobbet i Manchester City, oppdaget meg. Han henvendte seg til meg etter junior-EM, hvor de begynte å se på meg. Så kom de til Tsjekkia og tilbød meg å komme og se kampen så de ville vise meg. Han var der i helgen, jeg så en fantastisk kamp og tenkte: «Det er her jeg vil være.» Jeg tilbrakte tre fantastiske år der og spilte alt jeg kunne bortsett fra seks måneder da jeg behandlet kneet mitt.

Kanskje du fikk en invitasjon til landslaget takket være ditt engasjement i Stavanger. František Straka tok deg ut, husker du det øyeblikket?

«Selvfølgelig husker jeg! Han ringte for å høre om jeg var interessert i å komme på en vennskapskamp med Malta. Det var et vendepunkt, landslaget er enhver fotballspillers drøm. Jeg spilte til pause, vi vant 1-0 og for meg var det en opplevelse og en opplevelse. Så fikk jeg en nominasjon fra Mr. Jarolím. Det skulle vært mot Norge, men dessverre ble jeg skadet.

Og så kom kapittelet i England. Du var i Brentford, som nå spiller i Premier League. Følger du ham?

«På den tiden var det tredje divisjon og de ønsket å rykke opp til mesterskapet for enhver pris, noe de til slutt oppnådde. Jeg tilbrakte et år der og kan bekrefte at fotball i England er en annen verden. Premier League har kommet seg fullstendig, men jeg tror alle de fire beste konkurransene er av enorm kvalitet. Da vi spilte mot Wolverhampton kom 40 000 mennesker til en tredjedivisjonskamp. Jeg beklager at jeg ikke ble lenger.»

Er det noen fra dette laget som fortsatt er i live i dag?

«Bare ledelsen og staben gjensto, men ingen av spillerne er der lenger, og to år senere var ingen der heller. De dro for to kamper. Da de rykket opp, oppløste lagets grunnstruktur etter opprykk og bedre spillere ble hentet inn igjen. Det gikk så mye at jeg ble overrasket. Men jeg gjemte selvfølgelig trøya fra den gang hjemme, og jeg krysser fingrene for dem, Bees.»

Kanskje du må begynne å tenke på hva som skjer hvis du slutter å spille fotball helt. Er du ikke redd for dette øyeblikket?

«Jeg har en viss mengde pute, jeg har investert noe og jeg har ikke brukt mye penger. Jeg tjener fortsatt noe, selv om det ikke er som i ligaen. Jeg har allerede litt ekstra inntekt, men jeg tenker selvfølgelig på fremtiden.» Nå starter jeg et prosjekt for å teste fotballferdigheter. Det er der jeg ser fremtiden min.»

De har spilt 382 kamper i den tsjekkiske ligaen, bare 18 mer enn en milepæl få legender er stolte av. Angrer du ikke på at du ikke gjorde det mellom dem?

«Jeg er ganske stolt over at jeg holdt ut så lenge. Nå spiller jeg i tredjedivisjon, og når jeg ser hvor mange gode og lovende fotballspillere som løper rundt der som kanskje aldri kommer til å spille i førstedivisjon, innser jeg. – Hvor heldig jeg var som ble der i så mange år.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *