Jornets nye elleville forestilling i Norge

Thomas Siniecki, Media365: Lagt ut mandag 10. april 2023 kl. 17.05.

Hadde du en god helg? Kilian Jornet benyttet anledningen til å bestige syv topper og mer enn ni kilometer med høydestigning på litt over 21 timer. Spanjolen fortsetter å skyve grensene for hva som kan tenkes.

Vinneren av Ultra Trail du Mont-Blanc for mindre enn ett år siden, Kilian Jornet, kom tilbake som et lyn, og utlignet François D’Haenes seiersrekord med sin fjerde suksess. Spanjolen la til en ny bragd i katalogen sin denne helgen da han kjørte syv norske topper på mindre enn et døgn. På totalt 76,5 km erobret han fjellene Juratind (1.712 m), Kongen (1.614 m), Dronninga (1.544 m), Store Vengettind (1.852 m), Kvandalstind, Romsdalshorn (1.550 m) og Store7888m (1, ) – en høydeøkning på mer enn 9 km, nøyaktig 9.257 m – på bare 21 timer og 18 minutter. Nesten en treningstur for det katalanske geniet som bor i Norge og er vant til å bestige disse toppene.

Han innrømmer imidlertid (på Strava) at han møtte en av de mest fantastiske dagene i livet sitt: «Det var veldig vind, noe som gjorde utfordringen med å bli med de syv store toppene i Romsdal litt mer krydret.» Opptaket er: selvfølgelig, fantastisk som alltid… Han ble fulgt for filmingen av en del av videoen noen få personer, men han dekket mesteparten av ruten alene. Enkelt utstyrt med ski, to par skinn, et par støvler, et 60-meters tau og en bolt-action karabin, virker Jornet klar for den etterlengtede turen til Himalaya i september. Det er ingen UTMB for ham i år, da han vil foretrekke den berømte sveitsiske løypa Sierre-Zinal i august.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *