«Kan ikke lenger kommunisere»: Nigers ambassadør i Frankrike rapporterer om president Bazoum på LCI

Hvis Mohamed Bazoum har «moral høy» og demonstrerer en «motstand» som ambassadøren forklarer med sin nomadefortid, — Den er ikke i god form. 30. juli ga ECOWAS (Economic Community of West African States) kuppmakerne sju dager på å gjeninnsette en demokratisk valgt president og truet «makt». Men for Aïchata Boulam Kané, «i de umenneskelige forholdene han er i, må han (president Bazoum) løslates umiddelbart.»

Hun utfordret også Frankrike «hold trykket» på putschistene, hyllet landet som var «en av de første som reagerte på dette kuppet, fordømte det og anerkjente legitimiteten til kun den valgte presidenten». «Vi må fortsette i denne retningen i enighet med andre land som fordømmer» la hun til.

Torsdag kveld annonserte kuppmakerne slutten på landets militære samarbeid med Frankrike. Den tidligere kolonimakten utplasserer en militær kontingent på 1500 soldater i Niger for å bekjempe terrorisme i et land som er rammet av jihadistisk vold. Paris bekreftet dette imidlertid først fredag «legitime nigerianske myndigheter» hadde makt til å bryte disse avtalene.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *