Frankrike vil inkludere CO2-utslipp i produksjonen i subsidier for elbiler –

Frankrike har et generøst subsidiesystem for elbiler der kjøpere av elbiler kan få en kompensasjon på opptil 7000 euro. Vilkårene er skjerpet etter omfattende overgrep, men tilskuddet består. Så langt, som med alle andre elbilsubsidier vi kjenner til, ser regjeringen kun på klimagassutslipp under bruk. Les: Er den null, så har du kommet til rett sted, eventuelt supplert med et kriterium angående kjøpesum.

Dette er tilsynelatende en torn i øyet på det franske departementet for energiomstilling. Frankrike vil snart også ta hensyn til det økologiske fotavtrykket til et elektrisk kjøretøy under produksjonsprosessen når de tildeler EV-finansiering. Det virker som en fjern fremtid, men Automotive News gjorde oss oppmerksom på det dokument Planene er allerede veldig konkrete. Ekspertene måler produksjonsutslipp ved å bruke en såkalt miljøscore, som de lager ved hjelp av en ny metode utviklet av L’Agence de l’environnement et de la maîtrise de l’énergie, bokstavelig talt oversatt som «Agency for Environment and Energy Management» . «. Ved sammenstilling av denne poengsummen tar regjeringen hensyn til følgende:

  • Produksjonen, inkludert materialene som er brukt
  • Monteringen og tilhørende fabrikker samt energiforbruket der
  • Batteriet: type og teknologi
  • Transport og logistikk: miljøpåvirkningen av transport.

Kina

Ordet «Kina» brukes ikke bokstavelig talt i den nye franske planen, men elektriske kjøretøyer fra det landet ser ut til å være en stor grunn til denne nye tilnærmingen. Gitt en større andel ikke-grønn energi, produksjon uten mye bekymring for miljøet og langdistansetransport, virker det vanskelig for et elektrisk kjøretøy fra Kina å kvalifisere for et tilskudd under de nye standardene. Dette kan ikke bare ramme biler fra kinesiske merker, men også Teslaer og Dacias (Spring!) som er bygget i Kina.

Vi vil vite sikkert i desember, når det franske departementet vil publisere et «dekret» som bestemmer hvilke modeller som fortsatt vil være kvalifisert. Den franske regjeringen antar at dette tiltaket vil redusere landets økologiske fotavtrykk med tilsvarende 800.000 tonn CO2. Økonomiske hensyn er ikke nevnt, men spiller utvilsomt også inn.

Hva mener du, bør Nederland ta et lignende tiltak? Gjør stemmen din hørt, men ha det gøy!

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *