Kiev vil investere 35 millioner dollar i nye festningsverk langs grensene til Russland og Hviterussland • Militærparaden i Polen må demonstrere forsvarsstyrke og tiltrekke velgere

Den polske regjeringen holdt i dag den største militærparaden på flere tiår, og viste frem de nyeste våpen og forsvarssystemene. For eksempel deltok 200 militære kjøretøy, 92 fly fløy, og minst to tusen militært personell deltok. Paraden inkluderte: Abrams stridsvogner, Himars og Patriot missilsystemer.

Med paraden, som finner sted som en del av Polens markering av slaget ved Warszawa i 1920, ønsker Polen å sende et signal til Russland om at landet er forsvarlig og forberedt på en mulig russisk trussel.

Siden den russiske invasjonen av Ukraina har den polske regjeringen investert mer enn 16 milliarder dollar i stridsvogner, luftvernsystemer og jagerfly. Polen har også manifestert seg som en av Kievs trofaste allierte, for eksempel ved å be sine vestlige allierte om raske forsendelser av våpen, samt levering av moderne stridsvogner og jagerfly.

Paraden har imidlertid ikke bare et militært formål. Demonstrasjonen fra forsvarsstyrkene blir også brukt av Polens regjerende parti for å overbevise velgerne om at de bryr seg om landets sikkerhet, sier analytikere til CNN. Partiet prøver å vinne stemmer til det kommende valget i oktober. Det høyrekonservative partiet Lov og rettferdighet ønsker å vinne absolutt flertall i parlamentet for tredje gang.

Eva Selderbeek

REUTERS – Polens president Andrzej Duda ankommer for militærparaden.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *