Mondelez-gruppe boikottet i Skandinavia. Produsent av Oreo, Milka og Toblerone sensurert

Listen over selskaper og steder som slutter å tilby søtsaker fra Mondelez International-gruppen, hvis datterselskap også produserer de populære Freia-snacksen i Skandinavia, vokser. Blant de største er flyselskapet SAS, jernbanekonsernet SJ, Strawberry Hotels, forhandler Elkjop, rederigruppen Fjord Line og Norges Fotballforbund. En slik boikott ville sette den økonomiske situasjonen til selskapet, som har en ganske sterk posisjon i Skandinavia, i alvorlig fare.

Norges utenriksdepartement sa at de hadde til hensikt å møte begge sider, men vil ikke foreslå, enn si presse på for en løsning på situasjonen. – Det er opp til enkeltpersoner og bedrifter å bestemme hva de skal kjøpe og hvem de skal handle med, sa statssekretær Erling Rimestad i en uttalelse sitert av Reuters Agency.

Norske bedrifter avventer på sin side statlige retningslinjer om hvordan de skal forholde seg til entreprenører på «svartelister» i forbindelse med krigen i Ukraina. – Denne avklaringen er viktig for likebehandling, dersom det dukker opp andre selskaper som forsyner det norske markedet og har forbindelser med Russland. Da kan vi handle raskt, vel vitende om at det vi gjør stemmer overens med anbefalingene.Bare-mat» Coop Norge, en bransjeforening av kjeder og butikker.

Mondelez, med base i Chicago, forsvarte seg med at selv om de har «begrenset virksomhet i Russland», selger de ikke konfekt laget der i Norge. Han understreket at han ikke hadde finansiert noen reklamekampanjer på Ural, og i sine uttalelser fordømte han krigen og handlet i samsvar med de internasjonale sanksjonene som ble pålagt. Offisielle retningslinjer bør ifølge bekymringen baseres på objektive kriterier som gjelder likt for alle virksomheter.

Tidligere i år publiserte det nasjonale byrået for forebygging av korrupsjon i Ukraina en liste over selskaper som er anerkjent som «krigssponsorer». En av plassene ble tatt av Mondelez.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *