Klarna utvikler AI-basert fotoverktøy for kunder


Nesten alle vet det. Du går nedover gaten og ser noe utrolig kult du også vil ha. Jeg har rett og slett ingen anelse om hvilket merke det aktuelle klesplagget, dingsen eller plakaten er, og har derfor absolutt ingen anelse om hvor jeg kan kjøpe det. Aldri mer, skal Klarna ha tenkt.

Kjøp nå, betal senere-selskapet har utviklet et AI-verktøy som lar forbrukere ta et bilde av ting og stiler rundt dem når som helst og deretter umiddelbart se hvor de kan kjøpe (for den beste avtalen).

Appen kan visuelt identifisere mer enn ti millioner varer – fra klær til hjemmeinnredning til elektronikk – og matche dem med mer enn femti millioner butikktilbud i Klarnas søke- og sammenligningsverktøy. Funksjonen er foreløpig kun tilgjengelig i USA, Storbritannia, Sverige, Danmark og Norge.

Appen bygger på Klarnas tidligere bruk av AI for å utvikle Discovery Shopping-feeden sin – en app som anbefaler produkter basert på personlige interesser.

Det stopper forresten ikke der. BNPL-giganten jobber med en funksjon som lar kunder se strekkodene på varer for å gjøre ting som å lese kundeanmeldelser eller sjekke om varen er tilgjengelig i andre farger eller billigere andre steder.

«Akkurat som Internett ga alle tilgang til informasjon, gir AI alle tilgang til intelligens, kontekst og personalisering,» forklarer administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski. «Hos Klarna bruker vi dette til å bygge bro mellom den fysiske og digitale verdenen.»

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *