KLM trues med tiltak for en bedre tariffavtale

1. KLM trues med søksmål

Sjansen er stor for at KLM tar grep i september etter at forhandlingene om ny tariffavtale for bakkepersonell strandet. FNV- og CNV-forbundene ønsker minst 10 prosent mer lønn, KLM ønsker ikke å gå utover 4 prosent i år. Samtalene har pågått siden juni.

KLM har rundt 15.000 bakkemedarbeidere, som ansatte som laster og losser bagasje, sleper fly eller passer på passasjerer i avgangshallene. Fagforeningene vil stille ultimatum neste uke. Hvis ikke KLM legger et bedre tilbud på bordet, kan handling følge. Streiker er ikke utelukket.

Les også: Zita Schellekens må gjøre KLM mer miljøvennlig: «Hun går gjennom vegger, men alltid med et smil»

2. Myndighetene etterforsker Tesla for et «hemmelig prosjekt»

Tesla er under etterforskning for en mystisk plan internt referert til som Project 42. Ifølge rapporter innebærer dette å bygge et glasshus for administrerende direktør Elon Musk ved den nye batterifabrikken i Austin, Texas.

Det vil den amerikanske reguleringsmyndigheten SEC og justisdepartementet i New York vite mer om, sier de Wall Street Journal basert på innsidere. Myndighetene er nysgjerrige på om Tesla-kapitalen ble brukt til Musks personlige planer. Det kan være i strid med reglene.

3. Biomassekraftverk i Diemen skal foreløpig ikke bygges

Et bittert tilbakeslag for Vattenfall: Statsrådet har godkjent miljøtillatelsen for bygging av et biomassekraftverk i Diemen ødelagt. Provinsen Nord-Holland publiserte dette også enkelt. Vattenfall må fortsatt gjennomføre studier av miljøpåvirkningen av biomassekraftverket, som vil være det største i Nederland. Beboere har i årevis motarbeidet byggingen, og Diemen kommune tar også forbehold.

4. Kontorer med lavenergimerke er utsatt for prisfall

Investorer legger særlig vekt på energimerket til kontorer. Kontorer med energimerke D eller lavere har falt i pris med nesten 20 prosent, Konkludere Forskere ved Maastricht University. For energimerket G er prisfallet hele 40 prosent.

Siden 1. januar 2023 skal hvert kontorbygg ha minst energimerket C. Ikke alle myndigheter forholder seg til den og ikke alltid kommuner håndhever den. Likevel kan effekten av tiltaket allerede sees på kontormarkedet, viser studien.

Les også: 9 måter å spare penger på med et energieffektivt kontor

5. Fergeforbindelsen mellom Nederland og Norge står overfor konkurs

Holland Norway Lines har utsatt betalingen Forespurt. Fergetilbudet som tilbyr overfarter til Norge er i økonomiske vanskeligheter. Billettsalget er stoppet og det eneste skipet seiler foreløpig ikke.

Fergetrafikken startet i 2022, men måtte tidligere i år forlate Groningens Eemshaven fordi det ikke var fast kaiplass. Selskapet bestemte seg da for å forlate Tyskland, først i Cuxhaven og senere i Emden. Passasjerer kansellerte bestillingene massevis.

Vil du motta denne nyhetsoppdateringen daglig?

Abonner på MT/Sprout Management & Leadership-nyhetsbrevet,
med de siste nyhetene og de beste artiklene om ledelse og ledelse hver dag.

6. Må leses: The Rise of Mass Entitlement

Tata Steel mottok en annen i forrige uke: et gruppesøksmål. Stadig flere slutter seg til et slikt initiativ for å kreve erstatning fra en stor bedrift. Den ANNONSE Jeg har undersøkt saken grundig. Hovedgrunnene for å bli med er penger og rettferdighet. Men å inngi et massesøksmål er ingen enkel oppgave: det krever mye organisering og organisering.

7. Ved kaffemaskinen: Finansnyheter Radio blir til Radio4All og henter inn Giel Beelen

Tross alt vil BNR ikke ha noen konkurrenter. Financial News Radio kjøpte en ettertraktet FM-frekvens på forrige sommers radioauksjon. Radiostasjonen vil nå fortsette under navnet Radio4all og vil ha DJ Giel Beelen tiltrakk som kreativ leder.

Lite er kjent om planene for den nye stasjonen. Beelen snakker om et «radiolaboratorium» for alle som ønsker å lage sitt eget radioprogram. Stasjonen søker etter radioprodusenter og teknikere.

Finne ut nyhetene? Les alle ledelses- og lederoppdateringer

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *