Lars Fruergaard Jorgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, på Reuters Newsmaker-arrangementet

LONDON (Reuters) – Lars Fruergaard Jorgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk, talte på et Reuters Newsmaker-arrangement fredag. Nedenfor er noen sitater fra intervjuet hans om selskapets enormt populære vekttapsmedisin, Wegovy.

OM DE ØKENDE FEDMEPRISER

«Økningen i fedme har virkelig å gjøre med hvordan vi lever i dag. Når du tenker på hvordan hver enkelt av oss beveger seg i samfunnet i dag, sammenlignet med da vi var unge, husker jeg at jeg følte meg skyldig når jeg setter meg på sykkelen og går til skolen om morgenen.» For å si min mening Ta barna med deg i bilen oftere.

«Jeg var i Kina forrige uke, og jeg skjønte at mye har også endret seg sammenlignet med mitt første besøk for rundt 20, 30 år siden da det var mange sykler på veien. Det var mange biler. At sykler har blitt erstattet av elektriske sykler eller scootere.»

«…Det er viktig å forstå at det er en kompleks sykdom som ikke bare handler om hva du spiser og hvordan du trener. Det er en genetisk komponent som på ulike måter bidrar til at folk utvikler kroppsvekt og fedme, men det har også sosiale implikasjoner.» -Økonomisk dimensjon, og jeg tror det er viktig at vi ser bredere på fedme, og kosthold og trening er vanligvis forbundet med medisinsk behandling.

OM STUDIERESULTATER OG TILBAKEMELDING AV PASIENT

«Vi har nettopp gitt ut nøkkeldata fra studien av kardiovaskulære utfall som viser at vi reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer med 20 %, så dette er svært betydningsfulle helsefordeler.»

«Og selvfølgelig med det kommer hva det betyr for personen som lever med fedme, som noen ganger betyr at du er mindre aktiv i samfunnet, du kan være mindre aktiv på arbeidsmarkedet, og myndighetene ser det som en trend også.» være en økning i antall aktive på arbeidsmarkedet, og faktisk med en aldrende befolkning er det mye fornuftig å snu disse trendene og ha flere som kan være aktive på arbeidsmarkedet og bli skattebetalere i stedet for forbrukere av helsevesenet.»

«Jeg snakket med noen av deltakerne i den kliniske studien, og de fortalte meg at de for første gang virkelig følte at de tok tilbake kontrollen over livet sitt. Neste gang var de ikke besatt av småspising.» Mat… De føler at de kan forlate huset, de kan forlate kjøleskapet. Du kan gå ut og være sosialt aktiv.

«Vi gjorde nettopp SELECT-dataene, SELECT-studien, som nå også er en del av bevisene (for denne klassen medikamenter). Og vi tror ikke det er, skal vi si, en sammenheng mellom bruken av disse stoffene og økt risiko for selvmord eller noen av de andre sikkerhetsproblemene som er beskrevet.»

OM NOVOS UTRULLINGSSTRATEGI I EUROPA

«…Målet vårt er å inngå avtaler med helsesystemene. Og det varierer selvfølgelig litt fra land til land. I Europa, hvor helsevesenet i stor grad er statlig finansiert, vil vi søke refusjon for pasienter med høyest BMI, de som lider av komorbiditeter og som også kan være mindre heldige sosioøkonomisk fordi vi tror det er usannsynlig at det er et land som gir omsorg for alle med fedme.»

«Så den tyske lanseringen er ikke en lansering der vi prøver å nå alle overvektige personer, det er en lansering der vi prøver å jobbe med helsevesenet og være en del av dette (regjeringsutformede) fedmeprogrammet, egentlig .» for å vise … at dette er en måte vi virkelig kan nå pasientene som trenger stoffet mest og samarbeide med myndighetene for å løse en reell folkehelseutfordring.»

«Da vi først ble lansert i USA, så vi veldig, veldig sterk adopsjon. Så prøvde vi å introdusere det i Danmark og Norge, som er mye mindre markeder, men igjen så vi et veldig, veldig sterkt oppsving. Prøv det nå.» Vi bringer det til et større marked der vi prøver å bryte inn i helsevesenet. Så du kan tenke på det som om vi prøver å prøve forskjellige kommersielle strategier fordi vi ser at etterspørselen etter stoffet er så høy at vi faktisk trenger å være mer fokusert på hvordan vi faktisk når pasienter.»

«Dette handler ikke bare om vekt, det handler mer om helse og betydelig forbedring av helseresultatene til disse menneskene. Og ser man på hvem pasientene er som betaler for helseutgiftene, kan man se at det også er personer som sliter med overvekt som forårsaker de høyeste kostnadene i helsevesenet. Og ved å ta vare på det, avlaster vi helsesystemet.»

“…Vi har åpenbart å gjøre med begrensede volumer nå. Så det er ikke slik at vi er i en masselanseringsmodus, vi kommer til å lansere i flere og flere land…

«…Å være proaktiv og prøve å begrense noen lanseringer og finne måter som varierer fra land til land for å sikre at vi målretter lanseringene våre, er det jeg tror fungerer for helsevesenet. Og det fungerer for oss også, fordi det betyr oss.» «Vi fremstiller fedme som en reell sykdom med alvorlige helsemessige fordeler når vi retter oss mot disse pasientene, og det vil selvsagt igjen føre til besparelser i systemet, så over tid kan du utvides gradvis til flere og flere pasienter samtidig som produksjonen øker.»

OM LEVERING

«Jeg vil si det er en veldig uvanlig situasjon for et farmasøytisk selskap, for når du markedsfører legemidler, har du vanligvis en relativt veldefinert målgruppe som du skal betjene …»

Når det gjelder fedme, har vi å gjøre med kanskje en milliard pasienter over hele verden. I noen av landene vi snakker om, er kanskje halvparten av befolkningen i hovedsak pasienter og kunder.»

«(Når) vi lanserte vår siste innovasjon, så vi leger dusje pasientene sine. Pasientene ble virkelig mobilisert og vi så også at betalerne var villige til å betale. Så vi så et dramatisk skifte i etterspørselskurver som vi hadde sett tidligere.»

– Vi øker produksjonen. Vi utvider mer eller mindre stadig produksjonslinjer og vil fortsette å gjøre det i årene som kommer. Det er imidlertid ikke usannsynlig at vi vil komme i en situasjon der folk blir klar over den muligheten, antallet mennesker som sliter med vekten som mobiliseres… Så jeg tror vi er på i overskuelig fremtid. ha en situasjon der etterspørselen vil være større enn hva vi kan tilby.»

«Vi starter året med en ekstern kontraktsproduksjonslinje. Neste år starter vi kanskje med tre av disse linjene, vi investerer også…

«Vi produserer mye og mye mer hver dag. Så det er en enorm økning. Alle nettsidene våre er operative 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.» (Kuratert av Catherine Evans, redigert av Mark Potter)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *