RFS-fotballspillere tapte mot Sabah Aserbajdsjan med tomålsunderskudd i Conference League-kampen / Artikkel

Den andre etappen finner sted neste uke i Aserbajdsjan, hvor vinnerne av de to kampene får en sjanse til å møte Partizan Beograd i tredje runde.

RFS angrep mer aktivt og farlig i starten av kampen, men det var gjestene som scoret de første målene, i det 19. minutt av kampen skrapet de opp i Riga-lagets målstruktur. Men i det 22. minutt utlignet motstanderne til 1:0, da Bojan Letic sendte ballen i nettet fra kloss hold.

Riga-folket var nær utligning i det 34. minutt, da Žiga Lipušček, etter å ha tatt en corner, traff strukturen til målet med ballen. Åtte minutter senere, etter Stefan Panics skudd, var ballen utenfor mål.

I første omgang tok RFS 11 cornere på motstanderens mål, mens Sabah – to.

I starten av andre omgang fortsatte vertene å angripe, og i det 50. minutt, etter Emerson Deusleisans skudd, reddet keeper Yusif Imanov gjestene fra å slippe inn mål. Etter nok en ubrukt episode i neste motstanders angrep, tok Davits Volkovs et presist skudd fra mål med hodet uten problemer – 2:0 i det 57. minutt.

Lipusček hadde noen flere målsjanser i tilleggstid, men igjen ble ballen reddet av Imanov, men i en annen episode gikk ballen over stolpen. I de døende minuttene hindret Imanov også Jānis Ikaunieks i å score en heading.

I andre omgang, etter å ha kollidert med en motstander, ble Panic skadet, og kampen ble avsluttet på grunn av denne skaden.

I første runde av RFS vant Skopje «Makedonija» 5-1 på totalt to kamper, mens «Sabah», en europacupdebutant, startet konkurransen fra andre runde.

Forrige sesong klarte Riga-laget, etter å ha mislyktes i den første runden av kvalifiseringen til Champions League i Conference League, å overvinne den tredje kvalifiseringsrunden og «play-off»-stadiet, og nå gruppeturneringen.

«Riga» og «Auda» spiller også den første kampen i den andre kvalifiseringsrunden i Conference League på torsdag. «Riga» skal spille kamp med «Kecskemeti» fra Ungarn, mens «Auda», en europacupdebutant, skal spille kamp med det slovakiske laget «Spartak» Trnava – «Skonto»-stadion i Riga.

Finalen i konkurransen avholdes 29. mai 2024 i Athen.