Skottland overrasket Norge på hjemmebane

Thibaut Simon, Media365, Skrevet lørdag 17. juni 2023 kl. 21:09.

I en helt vanvittig avslutning på kampen lot Norge seieren glippe, strekke armene mot Skottland (1-2) og komplisere oppgaven med å håpe på å kvalifisere seg til neste EM.

Helt til den 87. trodde Norge at de ville holde på sin første seier i disse kvalifiseringskampene til EM 2024. Skottene trodde imidlertid på flaks til slutten og utnyttet passiviteten i det norske forsvaret til å vinne. Men alt startet bra for lokalbefolkningen. På plenen til Ullevaal stadion i Oslo Haaland var aktiv da han scoret fra straffesparket (61., 1:0). Etter en svak førsteomgang der Norge holdt ballen, ble andre omgang en helt annen. Hvis Manchester City-spissen kunne fått en andre straffe, forlot han plassen på slutten av kampen. Skytten for 54. denne sesongen på 56 kamper i alle konkurranserdermed overgått Mbappé og hans 53 mål.

Blomsten i Skottland ga gjenklang!

På slutten av kampen uten spenning var ikke nordmennene immune mot å slippe inn et uheldig utligningsmål. Etter å ha vunnet sine to første kamper, inkludert en utrolig prestasjon mot Spania (en 2-0 seier), ga ikke Skottland opp. Dykes falt dypt, utnyttet apatien til Ostigard-forsvareren og dyttet ballen inn i nettet (87., 1:1). Men etter to minutter serverte Mctominay et angrep fra høyresiden og sendte et innlegg til lengste stolpe til det manglende forsvaret. Etter et avvist skudd flytter Dykes Mclean tilbake i kampen, som avslutter med en klinisk flatfot (89., 1-2).

Har kvalifikasjonen allerede vært truet?

Under blikket til et forbløffet Haaland tok Skottland sin tredje seier på like mange kamper og er 9 poeng foran på toppen av gruppe A. Norge ligger på tredjeplass med ett enkelt poeng bak Spania, som har en kamp igjen. Stale Solbakkens menn må hente seg inn mot Kypros neste tirsdag. Skottene får Georgia og prøver en pass 4!