Lorentzen & Co, Norges eldste megler, går konkurs etter år med tap

Lorentzen & Cie.
Oslos «historiske» meglerforetak, Norges eldste, Lorentzen & Co., har meldt sin konkurs etter dårlige økonomiske resultater og personkonflikter. Det 104 år gamle selskapet hadde lidd økonomiske tap i mange år før avgjørelsen ble offentliggjort sist onsdag. Som Finansavisen melder skjedde konkursen etter eierskifte i morselskapet Tidships (som også eier rederiet Stove Shipping).

Ifølge en norsk næringsavis ble selskapet omdøpt til Lilleaker Shipping Advisors med den hensikt at det rekonstituerte selskapet senere skulle overtas av Tidships. Mandag ble det rapportert at selskapet ønsker å restrukturere eller skaffe nye investorer, og at kundene kan stole på andre tjenester i organisasjonen.

Ifølge Companies House-data levert av Proff.no, hadde Lorentzen & Co et underskudd i alle unntatt ett år mellom 2015 og 2021, det største – et underskudd på NOK 47,2 millioner ($4,4 millioner). ) – i 2019. Det eneste overskuddet – på et beskjedent nivå på 711 000 kroner – dukket opp i 2017.

Andersen tilskrev disse tapene til ansettelsen av et stort antall unge meglere som lærte seg tauene og utviklet kontaktene som trengs for å lukke avtaler. Han sa også at år med økende tap hadde avslørt personlige splittelser i selskapet, noe som førte til at noen meglere gikk av seg selv og andre ble sparket.

De aller fleste skipsmeglere, som nylig konkursrammede Lorentzen & Co., kommer direkte fra den maritime sektoren, det vil si at de en gang var redere (noen ganger svært viktige i markedet) som på et tidspunkt ga (f.eks. på grunn av tap av konkurranse) i markedet) ga opp driften av flåten, solgte fartøyer og begynte kun å handle med bensin, hovedtrenden i shippingmeglersektoren, nemlig formidling mellom redere av varer og redere – med andre ord: mellom redere og operatører på den ene siden, og speditører, eksportører og importører på den andre siden, og noen ganger også ved formidling på skipsmarkedet Brukt og nybygd. Det var også bedriftsdivisjoner, som å skille ut meglervirksomheten i et eget selskap, men under samme merke eller navn.

PBS, media

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *