Holland Norway Lines går konkurs, reisende taper penger

Rederiet hadde allerede søkt om betalingsutsettelse i forrige uke. Dette er ofte inngangsporten til konkurs. Selskapets eneste skip, MS Romantika, seilte ikke lenger. Nå er selskapet permanent Erklært konkurs.

Ifølge Holland Norway Lines ble det ikke funnet noen seriøs kandidat til å overta selskapet.

– Forretningsdriften er under press, blant annet på grunn av de økonomiske tapene som ble påført tidligere i år i forbindelse med den turbulente perioden i Eemshaven, skrev Holland Norway Lines i en uttalelse forrige uke.

«Ikke alle kunder får en umiddelbar refusjon»

Stiftelsen Travel Guarantee Fund Foundation (SGR), som betaler ut billettkostnadene til forbrukere i tilfelle et av medlemmene går konkurs, mistenker at ikke alle kunder vil få pengene tilbake umiddelbart, sa den til nyhetsbyrået ANP.

Rederiet solgte billetter gjennom ulike datterselskaper, hvorav kun datterselskapet HNL Travel er tilsluttet garantifondet. Og ifølge SGR er dette datterselskapet ennå ikke slått konkurs.

«Vi antar nå at det i hovedsak er personer som har bestilt både cruise og hotell som har booket hos dette selskapet og vil få pengene tilbake. Men vi ser fortsatt på det, sier Carin Beckers, visedirektør for SGR, til ANP.

Ifølge henne kan ofre se på bestillingsbekreftelsen hvilken leverandør de kjøpte billetten fra. HNL Travel-kunder trenger ikke gjøre noe for å få pengene tilbake. SGR vil selv henvende seg dersom dette selskapet også går konkurs. Kuratoren var ikke umiddelbart tilgjengelig for en forklaring.

Fra Eemshaven til Tyskland

Det har vært problemer med Holland Norway Lines i lang tid. Fergetrafikken startet i første omgang i Eemshaven. Selskapet hadde imidlertid ikke fast kai å fortøye der, bortsett fra starten av seilingene. Og det betydde at de vanlige seilingene til MS Romantika måtte avlyses. Noen ganger ble turer til og med kansellert i siste liten.

For å løse dette problemet bestemte Holland Norway Lines seg for å flytte til Tyskland. Opprinnelig startet båten i Cuxhaven, men fra Groningen var det 2,5 timers kjøring, mens Eemshaven kun ligger en halvtimes kjøring fra Groningen.

Selv om du kom fra resten av Nederland, måtte du regne med ytterligere to timers reisetid for å komme til båten.

Reis lenger

Deretter seilte Holland Norway Lines fra Emden. Dette er også i Tyskland, kun halvannen time med bil fra Groningen, litt mindre langt enn Cuxhaven. Reisen tok imidlertid mye lengre tid.

Siden april i fjor har Holland Norway Lines kun drevet mellom Eemshaven og Kristiansand i Norge. Turen varte i 18 timer og tilbød en alternativ måte å reise til Skandinavia på. Ifølge selskapet har nesten 400 000 mennesker gjort det så langt.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *