«Meta» bryter regler for personvern

«Metaplattformer» bryter europeiske regler om konfidensialitet av personopplysninger, kunngjorde den norske tilsynsmyndigheten til Oslo-domstolen, sitert av Reuters. Affæren kan få alvorlige konsekvenser i Europa, anslår byrået.

Siden 14. august har Meta blitt bøtelagt med 1 million kroner (94 145 USD) per dag for angivelig brudd på personvernet ved å samle inn brukernes personlige data og bruke dem til å bombardere dem med målrettede annonser. «Behavioral advertising» er en forretningsmodell som er mye brukt av store teknologiselskaper.

Meta, eier av Facebook og Instagram, søker måter gjennom domstolene for å midlertidig suspendere ileggelsen av boten, som forventes å vare i minst tre måneder.

Boten er helt lovlig fordi Meta ikke overholder den europeiske databeskyttelsesforordningen (GDPR), sier Hanne Inger Bürström Jaren, advokat som representerer regulatoren Datatilsynet (Datatilsynet). «Det er ingen mulighet for tvist om selskapet bryter reglene. «Meta» overholder åpenbart ikke bestemmelsene i GDPR,» sa advokaten på slutten av den to dager lange høringen i «affære, BTA rapportert. .

Meta sier på sin side at de allerede spør brukere om de kan samle inn visse data. Selskapet anklager Datatilsunet for å ha brukt en «fremskyndet prosess» som var unødvendig og ikke ga det tid til å svare.

Regulatoren hevder at det er uklart når og hvordan Meta vil be brukere om samtykke, og i mellomtiden blir rettighetene deres krenket.

Datatilsunet kan gjøre Meta-boten permanent ved å klage til European Data Protection Board, som har rett til å gjøre det, dersom det er enig i den norske tilsynsmyndighetens synspunkt.

Dette vil utvide det territorielle omfanget av avgjørelsen til andre land i Europa. Selv om Norge ikke er en del av EU, er Norge medlem av EØS.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *