Microsoft bøyer seg (delvis) for den britiske regulatoren og integrerer Activision Blizzard

På grunn av en skrivefeil har den nederlandske nettadministratoren Johannes Zuurbier mottatt mer enn 100 000 e-poster til det amerikanske militæret siden januar. Det skriver det Financial Times. Zuurbier administrerer Malis domene som slutter på .ml (som .nl i Nederland) – som er ganske likt .mil, det amerikanske militærets domene. Så snart folk glemmer «i», får han e-postene. Noen ganger med svært sensitivt innhold: selvangivelser, passord eller reiseplaner til høytstående tjenestemenn.

Zuurbier tok opp problemet for et tiår siden og sendte et nytt brev til USA denne måneden. «Risikoen er reell og motstandere av USA kan utnytte den,» skriver han. Mandag vil Zuurbier og hans selskap Mali Dili overlate administrasjonen av .ml-domenet til regjeringen i Mali, som har nære bånd med Russland.

Før Zuurbier tok over ledelsen av Mali-domenenavnet i 2013, administrerte han allerede domenene til Den sentralafrikanske republikk, Gabon, Ekvatorial-Guinea og New Zealand-øygruppen Tokelau. I Mali oppdaget han plutselig mange forespørsler om domener som army.ml og navy.ml, domener som ikke eksisterer. Zuurbier antok at dette var e-poster. Da han installerte et system for å avskjære disse meldingene, ble han snart oversvømmet med det, hvoretter han demonterte systemet.

Les også: Zuurbier kjøpte tidligere i år en radiofrekvens for Financial News Radio i sin første frekvensauksjon på 20 år. Det er uklart hva han vil med denne kanalen.

Så snart Zuurbier skjønte hva som foregikk, søkte han juridisk rådgivning og forsøkte flere ganger å advare amerikanske myndigheter. Han ble så nervøs at han til og med ga sin kone en kopi av det juridiske rådet: «Bare i tilfelle de svarte helikoptrene plutselig skulle dukke opp i bakgården min».

Ifølge en talsmann for Pentagon blir e-post sendt til et domene utenfor .mil automatisk blokkert – militært personell må først klikke bort en melding som ber dem om å bekrefte avsenderen. Det er tilsynelatende ikke nok i mange tilfeller, selv om de fleste e-poster er spam, sier Zuurbier.

Hemmelige mailer, som hvis klassifisert er merket, mottok han aldri. Men også røntgen og andre medisinske data, data om identitetspapirer, tegninger av bygninger, bilder av hærbaser, passord, kontrakter, (kriminelle) klager på ansatte, interne undersøkelser av mobbing og skatte- og økonomiske dokumenter. «Nok til å få verdifull innsikt selv om dokumentene ikke er det klassifisertsa den pensjonerte amerikanske admiral Mike Rogers.

Zuurbier mottok forøvrig også e-poster fra den nederlandske hæren: army.nl, det nederlandske domenet, var også bare én feil nøkkel unna .ml. For eksempel fikk han innsikt i en nederlandsk ammunisjonsinnsamlingsaksjon i Italia og detaljerte rapporter mellom nederlandske Apache-helikoptre i USA – inkludert en klage på sårbarhet for et cyberangrep. Forsvarsdepartementet har ikke svart, skriver den Financial Times. (Simon Hermus)

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *