Pianisten Kiril Kutin kommer fra Norge for konserten med Symphony-Vratsa «Northern Lights» 28. juni – Vratsa

Kiril Kutin er født i Bulgaria, en vellykket norsk pianist som aktivt opptrer i Europa, Midtøsten, Kina og skandinaviske land. Foruten det tradisjonelle klassiske repertoaret, fremfører Kiril også samtidsmusikk. I løpet av det siste tiåret har han spilt inn flere prosjekter med norske og skandinaviske komponister, deriblant Ole Carsten Sundlisetter. Han er i dag kunstnerisk leder for Kutin Konsert Forening Norge; utøver for en rekke norske konserter og på turné i Sverige, Danmark, Tyskland og Østerrike.

Vi vil høre den akkompagnert av Vratsa-symfonien under ledelse av Hristo Pavlov i en tolkning av den storslåtte tredje klaverkonserten av S. Rachmaninoff, som fortsatt i dag anses som et eksepsjonelt kreativt toppmøte og en modell i sjangeren. Verket legemliggjør Rachmaninoffs geni som både komponist og pianist, og respekterer musikere i alle generasjoner. Joseph Hoffmann, som den tredje konserten er tilegnet, våget aldri å spille den offentlig og erklærte til og med at den «ikke var» for ham, selv om Hoffmann er blant pianistene som er utstyrt med en imponerende teknikk. Rachmaninoff fullførte konserten på Ivanovka-familiens eiendom 23. september 1909. Han urfremførte den 28. november 1909 med New York Symphony Orchestra og Walter Damrosch, og noen uker senere dirigerte Gustav Mahler den andre forestillingen.

På programmet til «Nordlys»-konserten 28. juni kl 19.00. på Rådhuset er også urpremieren på Ole Karsten Sundlisæters symfoni nr. 2 med. Verket til den suksessrike norske komponisten inkluderer også symfoni nr. 1 for symfoniorkester (The Ocean), innspilt av orkesteret til statsoperaen i Plovdiv (Bulgaria), en konsert for orgel og strykeorkester, kammermusikk, et stort antall instrumentalverk og vokalmusikk. Musikken hans har vært omtalt flere ganger på radio- og TV-programmer. Han er medlem av Norsk Komponistforening.

Billetter til «Nordlys» 28. juni kl 19.00. i byens konserthus, er til salgs på billettsenteret «Sopp» (ved siden av «Hemus»-bygningen), telefon: 0896718303, 0899827060.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *