Microsoft ønsker å godkjenne Activision-overtakelse med nye løfter

teknologi22.08.23 10:09forfatter: AP

Microsoft har gitt nye forpliktelser for å få godkjenning til å kjøpe Activision Blizzard, utgivere av spill som Call of Duty og World of Warcraft. Med dette håper programvareselskapet å avslutte en britisk blokade mot avtalen på 69 milliarder dollar. Microsoft lover blant annet å gi fra seg rettighetene til Activision-spill som streames via skyen i femten år.

Microsoft har gitt nye forpliktelser for å få godkjenning til å kjøpe Activision Blizzard, utgivere av spill som Call of Duty og World of Warcraft. Med dette håper programvareselskapet å avslutte en britisk blokade mot avtalen på 69 milliarder dollar. Microsoft lover blant annet å gi fra seg rettighetene til Activision-spill som streames via skyen i femten år. (Alexander Cifuentes/Unsplash)

Den britiske markedsregulatoren CMA var bekymret for den store makten Microsoft ville få på området spill i skyen. Microsoft eier selv spillmerket Xbox, som også er svært aktiv innen strømming av videospill over skyen. Det var frykt for at Microsoft ville beholde mange populære spill eksklusive for Xbox, til skade for spillere som spiller via PlayStation, for eksempel.

Ubisoft

For å løse disse bekymringene har Microsoft nå forpliktet seg til å selge rettighetene til skyspillene til den franske spillprodusenten Ubisoft i de neste femten årene. Dette løftet gjelder imidlertid ikke distribusjonsrettigheter i EU, Norge, Island og Liechtenstein.

Les også | Azerion selger en betydelig del av spillporteføljen

Britiske regulatorer var uenige i et tidligere Microsoft-overtakelsesforslag, selv om selskapet allerede hadde fått godkjenning i EU, for eksempel. CMA undersøker nå om programvareselskapet og Activision Blizzard har overvunnet alle innvendinger med det nye forslaget. «Dette er ikke grønt lys. Vi evaluerer nøye og objektivt konkurransevirkningen av den endrede avtalen, sier Sarah Cardell, administrerende direktør i CMA. Microsoft forventer en avgjørelse fra Storbritannia før 18. oktober. Det er den utsatte fristen for å lukke avtalen.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *