Pramendík erobret Norge, koret opptrådte der på | Festival om kultur | Nyheter | Budejska Drbna

Pramendík-koret, sammensatt av kandidater fra Jan Valerián Jirsík High School, fortsetter den drømmende reisen med å representere Sør-Böhmen-regionen og skyver grensen for det umulige ett skritt videre. Under ledelse av korlederen og den populære læreren Olga Thámová, som trente sangerne under studiene ved den eldste grammatikkskolen i Sør-Böhmen, hvilte ikke kandidatene på laurbærene til Mendík Studentkor og bestemte seg for å fortsette arven inn i voksen alder .

Pramendík Mixed Choir ble stiftet i 2021 og har allerede i sitt andre leveår stor suksess i den nordiske destinasjonen, der den 22. juni var massevis av fly til kulturfestivalen ved Memorial to the Victims of 2nd St. Roseslottet nær hovedstaden og Holmenkollen skiområde.

Koret ble invitert til festivalen av Tsjekkias ambassadør i Norge, David Červenko, og tok imot invitasjonen med glede og uten opphold. Konsul Zuzana Otčenášková passet koret under hele oppholdet. Med en rekke folke- og folkesanger gledet gruppen mange tilhørere. Tradisjonelt hadde sangerne en sang fra miljøet de opptrådte i på repertoaret, så de slet med den tradisjonelle sangen Norge i rødt hvitt og blätt, og fikk ikke bare beundring fra det norske publikummet.

Det må legges til at uttalen hennes ble vurdert til syv av ti, men hennes entusiasme kompenserte for manglende språkkunnskaper. Koret løftet til og med sitt kunstneriske nivå til et nytt nivå og praktiserte tre dansekoreografier med hjelp av den lovende folkedanseren Veronika Valachová fra Rokytí-troppen. Forestillingen ville ikke vært komplett uten tradisjonelle sørbohemske kostymer lånt fra «Malý rasende»-troppen.

Selvfølgelig er det et must å bli kjent med området når du besøker det skandinaviske landet. Interessant var det også at nordmennene bruker båter som massetransportmiddel her. Og så var det nok å kjøpe en vanlig «City»-billett og den vindblåste frisyren forårsaket av den raske båtturen mellom fjordene var unnagjort. Bølgene spredte imidlertid ikke sangerne, og derav lød tonene til sanger som Between the Mountains eller Loch Lomond. Det var også en danseforestilling, selv om det siste «løftet» nesten landet danserne i sjøen. Heldigvis ble ingen skadet.

Forestillingen var imidlertid ikke nok for den avsluttende gruppen, så allerede før de dro laget sangerne en oppsummering av konserten på taket av det kjente Operahuset i Oslo og muntret spontant opp dagen med nysgjerrighet for tilfeldige forbipasserende som innom for å se. I fremtiden vil det blandede koret Pramendík gjerne se lenger, kanskje utover den store pytten, for ikke bare å inspirere landsmenn som bor i utlandet med tsjekkisk folklore. Korets tur ble økonomisk støttet av et bilfirma fra České Budějovice, som sangerne, for det meste fortsatt studenter, er svært takknemlige for.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *