Militær transportkorridor i Arktis – avtalen mellom Norge, Sverige og Finland mislyktes

Norge, Sverige og Finland har blitt enige om å opprette en militær transportkorridor som skal gå gjennom nord i hvert av de tre landene, sa Norges statsminister Jonas Gaar Store.

Denne avtalen utgjør et «viktig skritt» for disse tre landene, som allerede er medlemmer av NATO, understreket han.

Finland og Sverige forlot sin flere tiår lange alliansepolitikk om defensive allianser etter Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022. Finland sluttet seg til Atlanterhavsalliansen i april i fjor og Sverige i mars i år.

– I dag ble vi enige om å opprette en militær transportkorridor gjennom Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland, sa Storr etter et møte med sin svenske kollega Ulf Kristerson og den finske presidenten Alexander Stubb.

– Dette vil muliggjøre rask transport av personell og utstyr fra norske havner til Finland via Sverige, la Storr til.

Kjære leser,

Vår tilgang til nettinnhold er gratis fordi vi tror på likeverdig informasjon, enten hvem som helst kan betale eller ikke.

Dette er grunnen til at vi, for å fortsette arbeidet vårt, ber om støtte fra leserfellesskapet vårt ved økonomisk å støtte Free Press.

Bli medlem av Sloboden Pechat for å hjelpe med fasilitetene som vil tillate oss å gi langsiktige og kvalitetsnyheter og informasjon. SAMMEN, la oss sikre en fri og uavhengig stemme som ALLTID VIL VÆRE PÅ FOLKES SIDE.

STØTT EN GRATIS PRESSE.
MED ET INNLEDENDE BELØP PÅ 60 DENAR

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *