Nordmenn varsler tvangskjøp av aksjer i polsk selskap

Hydro Aluminium, et selskap i det norske selskapet Norsk Hydro, meldte om tvangskjøp av Alumetal-aksjer fra minoritetsaksjonærer som etter kjøpstilbudet fortsatt sitter på om lag 3,22 prosent av aksjene i det totale antall stemmer på generalforsamlingen. .

I mai 2023, etter flere måneders venting på enighet fra EU-kommisjonen, annonserte det norske selskapet Hydro Aluminium en offentlig oppfordring om salg av 100 % av Alumetals aksjer. Prisen på PLN 78,69 for et verdipapir som ble tilbudt i kjøpstilbudet tilsvarte gjennomsnittsverdien av tilbudene beregnet over de siste tre månedene.

Mange investeringsfond og enkeltaksjonærer har offentlig uttalt at de til en slik pris ikke ville svare positivt på oppfordringen og ventet på en reaksjon fra Hydro. Som svar på disse innvendingene, før slutten av anbudstilbudet, ble prisen økt til PLN 82, med den forståelse at bestillinger plassert til en lavere pris ville bli avgjort til den nye prisen.

Dette var spesielt bekymret for eksisterende investorer som etter å ha fullført forhandlinger om overtakelse av det kontrollerte selskapet ga en uttalelse om deres felles ønske om å introdusere en ny strategisk investor i selskapet.

Hydro har til hensikt å oppnå 100 prosent eierskap og stryke Alumetal fra børsen

Det offentlige kjøpstilbudet på Alumetal verdipapirer ble vellykket da det ble gjennomført transaksjoner for totalt 15.267.051 aksjer, noe som betyr at nordmennene fikk full kontroll over kapitalen og i dag eier cirka 96,78 prosent av aksjene.

I henhold til gjeldende regelverk annonserte de et kjøpstilbud om tvangskjøp av de resterende 3,22 prosentene fra minoritetsaksjonærer. Anbudstilbudet varer fra 3. til 8. august i år, hvoretter oppgjør vil skje med National Securities Depository (KDPW) og det vil bli kjent hvor mange verdipapirer som er kjøpt.

Hovedaktiviteten til Alumetal Group er produksjon og salg av aluminiumstøperilegeringer.

I henhold til planene til den nye investoren vil det etter fullføringen av oppkjøpsprosedyren bli sendt inn en søknad til Warszawa-børsen (Warszawa-børsen) om å fjerne Alumetal fra offentlig handel og dematerialisere aksjene. Dette bør skje før utgangen av tredje kvartal.

Nordmenn skal overta et av Europas største foredlingsselskaper for aluminiumskrot

Alumetals hovedvirksomhet er produksjon av sekundære aluminiumstøperilegeringer og primærlegeringer. Produksjonskapasiteten er cirka 275.000 tonn per år. I Polen har selskapet tre produksjonsanlegg: i Kenty, Gorzyce og Nowa Sól. Totalt forsyner de markedet med 215.000 tonn legeringer. I Ungarn, ved Komarom, er produksjonskapasiteten 60 000 tonn per år.

En av Alumetals tre polske fabrikker ligger i Gorzyce

For tiden er største aksjonær i Alumetal Hydro Aluminium AS (et selskap i Norsk Hydro-konsernet) med en eierandel på 96,78 prosent.

Alumetal har vært børsnotert siden 2014.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *