Novo Nordisk lanserer vekttapsmedisin Wegovy i Storbritannia

Novo Nordisk lanserte sin Wegovy vekttap-injeksjon i Storbritannia mandag, sin andre europeiske debut på litt over en måned. Legemiddelprodusenten prøver å ekspandere i regionen selv om den sliter med å holde tritt med økende etterspørsel.

Den danske legemiddelprodusenten sa i en uttalelse at Wegovy ville være tilgjengelig i Storbritannia «gjennom en kontrollert og begrenset lansering».

Økende etterspørsel etter stoffet og Novos svært effektive diabetesmedisin Ozempic har slynget selskapets aksjer og fortjeneste til rekordhøye nivåer. Fredag ​​ble LVMH kastet ut som Europas mest verdifulle børsnoterte selskap, og avsluttet det franske luksuskonsernets to og et halvt år lange regjeringstid på toppen.

Wegovy, som har vist seg å hjelpe pasienter med å redusere kroppsvekten med omtrent 15 % når det brukes i forbindelse med trening og livsstilsendringer, er for tiden tilgjengelig i USA, Norge, Danmark og siden slutten av juli i Tyskland.

Novos manglende evne til å holde tritt med etterspørselen etter Wegovy i USA har forsinket lanseringen i det meste av Europa.

Selskapet har slitt med å holde tritt med etterspørselen selv om det utvidet sin produksjonskapasitet, og administrerende direktør fortalte Reuters forrige måned at det ville ta «noen år til» før selskapet kunne betjene hele markedet.

«Vi overvåker nøye etterspørselen etter Wegovy og jobber med regulatorer og leverandører for å sikre at personer med fedme kan få tilgang til og fortsette å bruke behandlingen,» sa selskapet i sin uttalelse.

I mars anbefalte Storbritannias regulator for medisinkostnadseffektivitet NICE bruk av Wegovy hos voksne med minst én vektrelatert tilstand og en kroppsmasseindeks på 35, men bare som en del av National Health Service (NHS) spesifikke vektkontrollprogram .

Novos uttalelse sa at stoffet vil være tilgjengelig både gjennom National Health Services vektkontrollprogram og «privat gjennom en registrert helsepersonell.»

Novo har ikke angitt hvor mye det vil gjøre tilgjengelig i Storbritannia eller hvor mye Wegovy vil koste i noen av behandlingsscenarioene. I USA selges stoffet for opptil 1350 dollar per måned.

Det var ikke umiddelbart klart hva konsekvensene ville være dersom stoffet var tilgjengelig gjennom private helsepersonell.

«Siden vi forventer at forsyningen vil være begrenset i overskuelig fremtid, vil noe av den tilgjengelige forsyningen bli gjort tilgjengelig for bruk innen NHS for å gjøre det mulig for helsepersonell å implementere NICE-retningslinjer,» heter det i uttalelsen.

I juni kunngjorde den britiske regjeringen at de planlegger å lansere et pilotprogram for å studere hvordan fastleger kunne gi nye ukentlige vekttapsinjeksjoner som Wegovy til overvektige pasienter, selv om Wegovys lanseringsdato ikke var kjent på det tidspunktet.

Reuters rapporterte i forrige uke at Wegovys leveranser i Tyskland var begrenset mindre enn en måned etter lanseringen i Europas største narkotikamarked, noe som understreker utfordringen til Novos ambisjoner i Europa.

smith

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *