Norge forbyr Facebook og Instagram å spore brukernes personopplysninger for målrettet annonsering – Reuters

Norske myndigheter har midlertidig forbudt Facebook og Instagram fra å spore brukernes personlige data for å lage målrettede annonser, melder Politico.

Datatilsynet fant at Facebook og Instagram «samler inn svært sensitive personopplysninger gjennom ugjennomsiktige og påtrengende overvåkingsmetoder». I henhold til byråets ordre, som trer i kraft i august for en tremånedersperiode, vil ikke brukere i kongeriket se personlig tilpassede sosiale medier-annonser basert på deres nettaktivitet og geolokalisering. Facebook og Instagram har rett til å vise annonser, men utvalget av annonser vil være basert på informasjon som brukerne selv har oppgitt i Om meg-delen. Ved brudd på resepten trues Meta med en bot på 99,4 tusen dollar per dag.

Den 4. juli avgjorde EU-domstolen at Facebook ikke må vise interessebaserte annonser til brukere i EU uten deres samtykke, fordi bruken av disse tredjepartsnettstedene til reklameformål er i strid med EUs generelle data Verneforskriften. av personopplysninger og utgjør et «misbruk av en dominerende stilling» på markedet for sosiale plattformer. «Det faktum at en bruker besøker nettsteder eller applikasjoner som kan avsløre personlig informasjon, betyr ikke at han godtar å dele disse dataene», understreket retten.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *