Norge har godkjent utbygging av 19 olje- og gassfelt for over 200 milliarder kroner

Den norske regjeringen har gitt oljeselskaper tillatelse til å bygge ut 19 nye olje- og gassfelt. Den totale investeringen i utvikling utgjør mer enn 200 milliarder kroner (402 milliarder CZK). Beslutningen er en del av landets plan for å utvide oljeproduksjonen de neste tiårene, meldte Reuters.

I 2020, i en periode med lav aktivitet, innførte Stortinget midlertidige skatteinsentiver for å støtte oljeinvesteringer. Dette førte til en flom av henvendelser fra energiselskaper.

Prosjekter som fikk endelig godkjenning i dag inkluderer ni fra Aker BP, tre fra Equinor og flere fra Wintershall Dea og OMV.

illustrerende bilde

– Dette er prosjekter som skal bidra til fortsatt høy og stabil produksjon på norsk sokkel samt jobbskaping og verdiskaping. Det sa olje- og energiminister Terje Aasland på en pressekonferanse.

Oljeboring i Norge er sterkt imot av miljøvernere og andre som frykter karbonutslipp fra forbrenning av olje og gass vil bidra til klimaendringer. Den norske regjeringen sier imidlertid at olje- og gassressursene deres er avgjørende for Europas energisikkerhet og vil fortsette å være nødvendig i de kommende tiårene.

I fjor gikk Norge forbi Russland til å bli Europas største gassleverandør etter at russiske gassleveranser til kontinentet falt på grunn av krigen i Ukraina.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *