Samproduksjonen «Let the Dance Begin» mottok hovedprisen for den 31. internasjonale filmfestivalen «Love is Madness»

Den argentinske og spanske samproduksjonen Let the Dance Begin mottok Golden Aphrodite Grand Prize for beste film på den 31. Love Is Madness International Film Festival. Regissør Marina Sereseski var ikke til stede på prisutdelingen på Festival- og Kongressenteret, men hun tok opp en videomelding der hun delte at hun var fornøyd med prisen og håpet å komme til Varna i år neste gang og takke personlig. Juryen tildelte den den høyeste utmerkelsen for sin eksepsjonelle historiefortelling og overbevisende karakterer, samt evnen til å vekke følelser, formidle meningsfulle budskap og ha en varig innvirkning. Filmen forteller historien om et par tangodansere som gjenforenes etter mange år i forskjellige land og legger ut på en morsom, men tumultarisk reise gjennom Argentina.

Den samme filmen vant også beste mannlige hovedrolle for Dario Grandinetti, som ble rost for sin komplekse og deilig dype og rike skildring av karakteren Carlos.

Prisen for beste skuespillerinne gikk til Sophie Grobjol fra den danske filmen «Rose» av regissør Nils Arden Oplev. Skuespillerinnen blir reinkarnert som Inger, som lider av schizofreni, men drar sammen med søsteren og svogeren sin på en tur til Paris, der hun forstår fortiden og livet sitt. Ifølge juryen skaper Sophie Grobjols fantastiske forestilling en flerlags heltinne som forandrer seg fundamentalt under handlingen, og kampen hennes for mental helse er svært rørende, slik at publikum føler seg veldig nær henne.

Juryens medlemmer tildelte sin spesialpris til filmen «Suna» av regissør Chidem Sezgin. Det er en samproduksjon av Tyrkia, Spania og Bulgaria. Prisen ble overrakt av jurypresidenten Yana Titova, som sa at filmen svært delikat og med kraftige virkemidler viser en kvinne i en svak stilling som viser sin styrke. En av grunnene til denne høye vurderingen er det vakre og sjarmerende bildet av heltinnen, som er under press av flere hundre år gamle maktforhold i bygdesamfunnet. Regissøren takket juryen og festivalteamet, samt produsentene, inkludert hennes egen søster og bulgareren Hristo Bakalov.

Ungdomsjuryen til «Love is Madness», som evaluerte forskjellige filmutvalg, tildelte den høyeste utmerkelsen til den polske filmen «March’68» regissert av Krzysztof Lang.

Som BTA allerede kunngjorde, tildelte Union of Bulgarian Cinematographers den ungarske filmen «Between Life and Death» av Isti Madaras. Union Film Critics Guild kåret også «Let the Dancing Begin» som den beste filmen.

Varna kommunepris ble delt ut til den norske, svenske, danske og franske samproduksjonen av regissør Christopher Borgli «I’m Fed Up with Me».

Etter prisutdelingen fikk publikum muligheten til å se årets Gullpalme-vinner i Cannes, Anatomy of a Fall av Justine Trier. Love Is Madness fortsetter med andre visninger frem til 3. september, og 4. september klokken 19.00 blir det spesialvisning av Let the Dance Begin.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *