Norge har vedtatt et hjelpeprogram for Ukraina. Midlene skal komme fra salg av norsk olje og gass

Fra og med 2023 vil Ukraina motta 15 milliarder tsjekkiske kroner (1,3 milliarder euro) årlig i løpet av de neste fem årene. Midler fra blant annet Inntekter fra salg av norsk olje og gass, avhengig av behov, vil bli tildelt den ukrainske hæren, inkludert kjøp av våpen, samt bistand til sivilbefolkningen og gjenoppbyggingen av landet som er ødelagt. av krigen.

Zelensky, takket norske politikere, kalte avgjørelsen deres for et «historisk bidrag». «Dette gjør landene våre mer motstandsdyktige og utgjør et viktig eksempel på den internasjonale scenen,» understreket han. Han husket at dette er spesifikk bistand. «Dere hjelper oss i luftforsvaret som beskytter byene våre mot russisk terrorisme, dere sørger for antitankvåpen og artilleri. Dette redder ukrainere fra russiske undertrykkere,» understreket han.

Ukrainas president viste til sin tale for Stortinget i mars 2022. «Forskjellen er at vi nå er sikre på at den frie verden ikke vil svikte oss. Vi er overbevist om at Ukraina ikke vil stå alene i møte med en slik en fiende. Vi er sikre på at Europa ikke vil avgi noen av sine territorier til fienden,» bemerket han.

Vedtakelsen av bistandsplanen for Ukraina ble støttet av alle parlamentariske grupper, med unntak av partiet Rødt (Rodt), som beskriver seg selv som sosialistisk og marxistisk. Med 8 seter av en forsamling på 169 seter er han fremfor alt motstander av overføring av våpen til Ukraina. Lederen Bjørnar Moxnes stilte ikke opp til et felles suvenirbilde med norske politikere.

profitt/du/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *