Norge: Venstre-leder tvunget til å gå av for å ha stjålet solbriller

Norges ytre venstre-leder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes trakk seg som leder av sitt parti mandag etter at han ble tatt for å stjele designersolbriller fra en butikk på Oslo lufthavn. Han forblir imidlertid et parlamentsmedlem til slutten av mandatet.

Tatt på fersken. 16. juni ble norsk venstresideleder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes stoppet av butikkvakten mens han handlet i taxfree-butikken på Oslo Lufthavn fordi han ikke betalte for Hugo Boss-solbrillene han hadde i vesken. Tjenestemannen trakk seg som leder av sitt parti og ble bøtelagt med 3000 kroner (250 euro).

«Jeg gjorde en stor feil og gjorde det verre med hvordan jeg håndterte det», skrev Bjørnar Moxnes på sin Facebook-side. «Jeg beklager virkelig, og jeg vil be om unnskyldning,» sa han. «Jeg forlot brillebutikken uten å betale. Så selv om det ikke var med vilje, er det mer legitimt på denne måten, sa han også til NRK.

Bjørnar Moxnes beholder vervet som stortingsrepresentant

Den 41 år gamle politikeren nevnte først tankeløshet i møte med situasjonen. Deretter reviderte han versjonen sin flere ganger i lys av CCTV-avsløringene rundt episoden, som ser ut til å svekke tilsynshypotesen.

Bjørnar Moxnes, som for tiden er sykemeldt, har sagt opp stillingen som leder av opposisjonspartiet Rødt («Rødt» på fransk), som han ledet i 11 år og som han fikk æren for å ha utviklet til å vinne syv mandater i parlamentet. Stortinget under stortingsvalget i 2021.

Etter gjeldende regler i Norge er det ikke mulig å gi fra seg valgfrie funksjoner, for eksempel representasjonsfunksjoner, i funksjonsperioden. Frem til da overtar partiets nummer to, 37 år gamle Marie Sneve Martinussen, midlertidig tøylene i formasjonen.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *