Norge vil dele gigantiske overskudd fra gass- og oljesalg med Ukraina

Som en del av denne støtten vil Ukraina motta 15 milliarder tsjekkiske kroner (1,3 milliarder euro) hvert år de neste fem årene. «I år ønsker vi å bevilge halvparten av beløpet til hæren og den andre delen til sivil bistand. Denne fordelingen kan imidlertid endre seg i årene som kommer, vi ønsker å være fleksible og tilpasse bistanden til behovene», understreket statsministeren av Norge.

I tillegg skal norsk humanitær- og mathjelp til land som har lidd under krigen i Ukraina økes til 5 milliarder kroner (rundt 450 millioner euro).

Den norske regjeringssjefen møtte mandag lederne av de politiske partiene som sitter i Stortinget for å få deres støtte til bistandsprogrammet for Ukraina. Avtalen må inngås innen 24. februar, førsteårsdagen for den russiske invasjonen av Ukraina.

Ifølge medieoppslag er Store, i tillegg til det regjerende Statsministerens Arbeiderparti, i koalisjon med Senterpartiet og med støtte fra Sosialistisk Venstreparti klar til å støtte pakken, bl.a. Det konservative opposisjonspartiet.

Resten av artikkelen er under videoen

Se også: Jernbane som betjener ukrainere. «Et enormt viktig selskap. Det drives av folk som bryr seg»

Norge ble anklaget for å tjene penger på krig, nå skal de dele de pengene

Husk at Norge nylig oppnådde rekordoverskudd på grunn av høye gass- og oljepriser som følge av energikrisen forårsaket av krigen i Ukraina. Derfor ble hun gjentatte ganger beskyldt for å tjene penger på krig.

– Merprofitt alene, beklager, overstiger det årlige gjennomsnittet de siste årene, la oss være presise, olje- og gassfortjenesten til et lite land med fem millioner innbyggere som Norge vil overstige 100 milliarder euro, erklærte han.

Høsten 2022 annonserte den norske olje- og gassmesteren Equinor rekordresultat i tredje kvartal, tjente 24,3 milliarder dollar bare i perioden juli-september. I samme periode i 2021 tjente hun «bare» 9,77 milliarder dollar.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

GRØT

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *