Med Slovakia som knapt klarte å slå Slovenia, har det latviske landslaget fortsatt ikke sikret en plass i kvartfinalen

Slovakiske hockeyspillere var foran i kampen i undergruppe B med resultatet 1:0 (0:0, 1:0, 0:0).

Det eneste målet kom i det 15. sekundet av andre omgang, da Rihards Pāniks brukte en pasning mot keeper. Stanislav Škorvanek reddet 33 skudd på mål for det slovakiske landslaget, mens på den andre siden av banen klarte slovenske Luka Gračnar 38 skudd.

Etter nederlaget sa det slovenske landslaget farvel til muligheten til å beholde sin plass i toppklassen.

Tirsdag, i finalekampen i gruppeturneringen, møter Latvia Sveits, men før det møter Slovakia mot Norge. For at Slovakia skal kvalifisere seg til kvartfinalen, må de slå Norge i håp om at Latvia taper mot Sveits i ordinær tid.

I gruppe B samlet Sveits 15 poeng, Tsjekkia 13 poeng, og Canada 11 poeng, som allerede har sikret plass i sluttspillet. Latvia har 11 poeng på seks kamper, Slovakia har åtte poeng, Kasakhstan har fire poeng på seks kamper, og Norge har fem poeng, men Slovenia har ennå ikke tatt poeng.

I mellomtiden slo Tyskland Ungarn 7:2 (1:0, 3:0, 3:2) i undergruppe A i Tammerfors.

Niko Sturms skilte seg ut med to mål, Jan Peterkas hadde et mål og to målgivende pasninger, og Kaj Wismans assisterte på tre mål.

I gruppe A leder USA med 15 poeng på fem kamper, Sverige har 14 poeng på fem kamper, og Finland har 13 poeng på seks kamper, som alle har sikret plass i sluttspillet. Tyskland har ni poeng på seks kamper, Danmark har åtte poeng på fem kamper, Frankrike har fire poeng, Ungarn to poeng og Østerrike har ett poeng på seks kamper.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper, med åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene i hver undergruppe fortsetter medaljekampen i kvartfinalen, men de svakere lagene i begge grupper forlater de sterkere divisjonene, og neste år kommer Polen og England inn blant de 16 beste i stedet.

I fjor vant Finland verdensmesterskapet, og slo Canada i den avgjørende kampen.

Verdensmesterskapet, arrangert av de finske byene Tammerfors og Riga, varer til 28. mai.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *