Norsk helseminister går av etter plagiatanklage i siste skandale mot kabinettet

KØBENHAVN, Danmark (AP) – Norges helseminister trakk seg fredag, det andre medlemmet av Norges regjering som trakk seg i år på grunn av påstander om at han plagierte akademisk arbeid.

Ingvild Kjerkol gikk av dagen etter en undersøkelse utført av University of the North i Bodø i Nord-Norge, hvor Kjerkol, som leverte sin masteroppgave i 2021, konkluderte med at «det er betydelig plagiat i masteroppgaven hans».

– Vi har kommet til at Ingvild bør gå av som statsråd, sa statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse. Han la til at etterforskningen konkluderte med at plagiatet var «forsettlig».

Kjerkoll sa at hun og en medforfatter «ikke hadde til hensikt å plagiere noen andres lekser.»

– Selv om det er vondt å ikke tro det, må vi akseptere at (universitetet) har en annen oppfatning, sa hun på en felles pressekonferanse med Gahr Støre.

Kjerkol (48) har sittet ved makten siden oktober 2021, da Gahr Støre presenterte en koalisjonsregjering bestående av sitt eget Arbeiderparti og det yngre Senterpartiet.

Kjerkol er det andre regjeringsmedlemmet som er involvert i påstander om akademisk plagiat i år.

I januar gikk Sandra Borch av som forsknings- og høyere utdanningsminister etter at en student oppdaget at deler av Borchs masteroppgave, inkludert stavefeil, var kopiert uten at en annen forfatter er tilskrevet.

Gahr Støres koalisjon har sett flere statsråders avgang de siste månedene på grunn av andre forseelser. I september, det ble avslørt at daværende utenriksminister Anniken Huitfeldts ektemann hadde handlet aksjer i årevis bak ryggen hennes, noe som potensielt har beriket henne.

I september ble det regjerende sosialdemokratiske Arbeiderpartiet beseiret i lokalvalg av det konservative Hoeyre, hovedopposisjonspartiet, for første gang siden 1924. Partiet, som i flere tiår var det største partiet i Norge ved lokalvalg, kom på andreplass. ved lokalvalg. 11. september valg til kommunestyre i Norges 356 kommuner og 11 fylker.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *