Nyoppdaget kinesisk flåttbåren virus sprer seg i Europa

Ifølge tyske eksperter, seks år etter oppdagelsen i Kina, har det flåttbårne viruset «Alongshan» (ALSV) allerede spredt seg over en stor del av Europa, melder DPA-byrået.

Viruset, som ikke er knyttet til alvorlig sykdom hos mennesker, er funnet i flått i Finland, Frankrike, Russland, Sveits og nå Tyskland, har Travel Medicine Center (MTC) bekreftet ) fra Düsseldorf.

Forskere ved Universitetet for veterinærmedisin i Hannover, Nord-Tyskland, har funnet bevis på overføring av ALSV fra flått til ville dyr som hjort i delstaten Niedersachsen, Tyskland, nordvest i Tyskland.

«Omfanget av mange innfødte flåttarter har utvidet seg betydelig de siste årene,» forklarte Thomas Jelinek, vitenskapelig leder for CMP.

Nylige milde vintre og varmere somre har vært til fordel for edderkoppdyr, sa han etter at studien ble publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Microorganisms.

ALSV har imidlertid ennå ikke blitt assosiert med noe verre enn influensalignende symptomer hos mennesker, forklarer BTA.

Den vanligste flåttbårne sykdommen i Europa er borreliose, som kan behandles på et tidlig stadium med antibiotika. Tidlig sommer meningoencefalitt (ESM) er også spesielt vanlig i mange områder, men den kan vaksineres.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *