Obajtek tok feil. Vi kjenner inntektene til myndighetene til det utenlandske selskapet PKN Orlen

I mars i år dukket presidenten opp på programmet «Guest of Radio ZET».
Daniel Obajtek På spørsmål fra Bogdan Rymanowski om godtgjørelsen til styret i Lotos Exploration&Production Norge, svarte han at den var «i størrelsesorden 2 til 3000 euro per måned». Undersøkende journalister fra Radio ZET og radiozet.pl, Mariusz Gierszewski og Radosław Gruca, samt journalister fra POLITYKA fastslo at de involverte beløpene beløp seg til 4 000 til 4 500 euro per måned.

Inntekt opptjent og skattlagt i Norge er offentlig informasjon i det landet. Så vi spurte det lokale skattekontoret om inntektene til Orlen-selskapet.

Vi kjenner inntektene til myndighetene til det utenlandske selskapet PKN Orlen

Vi fant ut at Alojzy Nowak, rektor ved Universitetet i Warszawa, styremedlem i Lotos Norge siden 2020, tjente mer enn 540 000 PLN i 2021 alene i Norge. kroner, eller omtrent 250 tusen zloty. Det er minst 100 000. PLN mer enn Obajteks forsikring. Selvangivelser for det siste året vil bli offentliggjort i løpet av de kommende ukene.

I mars i år ble Piotr Długosz, grunnlegger av stiftelsen som leier og pusser opp herskapshuset Obajtka, inn i styret for Orlen-selskapet i Norge. Der skal det bygges et rehabiliterings- og utdanningssenter. Długosz er også hoveddesigneren av Toruń geotermiske kraftverk, en investering eid av en stiftelse tilknyttet far Rydzyk.

Daniel Obajtek tok feil

I midten av juli 2022 ble Marcin Wysocki, direktør for Warszawa-avdelingen til National Agricultural Support Center, med i selskapet. Tre uker senere ga KOWR fra seg sin forkjøpsrett til å kjøpe to tomter med et samlet areal på 16 ha i kystbyen Choczewo. De ble kjøpt av president Daniel Obajtek.

Det er ikke offisielt kjent hvor mange ganger per år, eksternt eller personlig, styret møtes. Selskapets administrerende direktør Piotr Statkiewicz, medlemmene av representantskapet og PKN Orlen ønsket ikke å svare på spørsmålene våre om dette temaet eller om resultatene. Alojzy Nowak informerte oss bare om at han hadde deltatt på møtene. Uoffisielt kan dette skje et titalls ganger i året.

Samarbeid Anna Dąbrowska Polityka, Mieszko Czarnecki fra Norge.

RadioZET.pl

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *