Økolog og toksikolog: Norsk laks er giftig! Detaljene er sjokkerende :: Helse og kultur

Foto: Forskere: Norsk laks er giftig

I flere måneder studerte de franske journalistene Nicolas Daniel og Louis de Barbairac fiskerisektoren. De reiste fra Norge til Vietnam, besøkte Sverige og Danmark. Resultatet av etterforskningen deres er en film som avslører sannheten som «fiskelobbyen» prøver å skjule.

Journalistene startet etterforskningen fra Vestlandet, hvor det er mange oppdrettsanlegg i provinsen som driver kunstig lakseoppdrett. og møtte den norske aktivisten, miljøverneren og grunnleggeren av Naturvernforbundet Kurt Odekalv, som anser fakta som ligger skjult i fjordvannet som skandaløse.

Miljøverneren Kurt Odekalv har lenge ført krig mot kunstige lakseoppdrettsanlegg i Norge, og avslørt sjokkerende detaljer om hvordan de opererer.

«I Norge er fiskesituasjonen katastrofal. Mengden fisk er for stor: 2 millioner fisk er oppdrettet på et lite oppdrettsanlegg! Fisken er syk, vi kan allerede snakke om en pandemi: bukspyttkjertelnekrose og smittsom anemi laks sprer seg utover Norge, men det er skjult for brukerne, forklarer Odecalv.

Aktivisten har overvåket store oppdrettsanlegg i 10 år og holdt dem under kontroll, og samlet bevis. Han har bånd som viser arbeidere ved disse oppdrettsanleggene som heller et kraftig plantevernmiddel i vannet som har en nevrotoksisk effekt.

Norsk laks er giftig

«De må selv bruke gassmasker og vernedresser for å unngå å bli skadet av kjemikaliene som brukes til å behandle parasitter i dammene. Du kan finne en hel rekke kjemikalier i denne laksen,» forklarer -han.

Miljøverneren er skarp: «Norsk laks er den giftigste maten i verden». Fisket i Norge innbringer 4 milliarder dollar i året og er nest etter oljesektoren.

For å oppdage hemmelighetene til disse gårdene bruker Kurt Odecalv et skip utstyrt med antispionforsvar. «Bunnen under gårdene er dekket av 15 meter høye ansamlinger som myldrer av bakterier. Alt dette kommer fra mat og kjemisk avfall som er tilsatt for å drepe parasitter. Forurensningsnivået er svært høyt: giftige stoffer, fiskeekskrementer … Havbunnen er fullstendig ødelagt, det er som en gassfabrikk fra metanboblene osv., og sprøytemidlene er identiske med stoffene som ble brukt i første verdenskrig til gassangrep.»

Hovedproblemet for norske fiskere er den såkalte lakselusen, som parasitterer fiskekroppen og kan drepe den. Lølus utvikler resistens mot alle kjemikalier, og derfor bruker fiskerne sprøytemidler som er mye mer effektive.

«Det er negativt for fisken. Så 50 % av oppdrettsfisken er født med en mutasjon. De kan ikke lukke munnen. Det er en genetisk mutasjon og det tar 8 generasjoner med å leve i havet før den forsvinner.» «Han ser en slik fisk, han vil ikke spise den, men hvis vi kutter hodet av den, vil ingen legge merke til det,» forklarer økologen.

Giftig norsk laks

Kjøttet av fersk laks desintegrerer veldig lett.

«Dette skal ikke være tilfelle, kjøttet skal være elastisk. Villaks inneholder som kjent 5-7% fett, og kunstig oppdrettslaks – 15-34% fett. Og alle giftstoffer samler seg i fettvevet. denne fisken blir den giftigste maten i verden, understreker han.

Den franske toksikologen Jérôme Reussen bemerket på sin side at under hans forskning ble økologens kommentarer om giftig laks bekreftet.

«Faktisk er graden av forurensning i oppdrettslaks veldig høy. Den har egenskaper som er 5 ganger mer skadelige og giftige enn alle andre produkter. Disse giftstoffene må unngås, og når de brukes som mat risikerer vi å «lide under effektene,» sa han. han sa.

f – Helseforum Helse og kultur

25.08.2020 | se alle nyheter |

laster inn…

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *