Om bord på fergene, den siste seilasen med elektriske kjøretøy…: bilnyheter, info, scoop

publisert på 5. mars

Det norske rederiet Havila Krystruten har besluttet å forby elektrifiserte kjøretøy om bord på sine skip. En beslutning som kan få alvorlige konsekvenser for strømmarkedet og masseturismen.

Hva om du måtte glemme cruisene fordi elbilen din ble avvist? Det bestemte i alle fall det norske selskapet Havila Krystruten for. I fjorbrannen han forårsaket senkingen av Felicity Ess, spurte han. Med mer enn 4000 Volkswagen Group-biler om bord, hvorav mange er elektriske, utløste arrangementet en debatt om elektrisk og hybrid transport. Selv om årsaken til brannen fortsatt er ukjent, vil lastebilselskapene fortsette å transportere disse kjøretøyene?

Farlig, men hvorfor?

Farget linje, meldte et annet norsk selskap at det var installert spesielle overvåkingsenheter for å oppdage farlige gasser om bord på fergene deres. For ja, elbiler er et problem ved brann, og litiumbatterier er målet. På et lukket sted, brannmennenes inngripen kompliserer eksplosjonen av batteriet. Tykk røyk slipper raskt ut sammen med oksygenet i luften, og det må medbringes mye vann for å stoppe brannen.

ennå, elbiler står for 80 % av nybilsalget i Norge. Men å forby transport av disse kjøretøyene kan også få andre konsekvenser.

Har det påvirket turismen?

Marseille, tredjeplass i rangeringen av de viktigste cruisehavnene i Europa, har sett en nedgang i turismen sammenlignet med andre byer. Hvis elbiler ikke lenger transporteres til destinasjoner, vil turister fortsette å bruke ferger? På Korsika For eksempel, nettverket av ladestasjoner er dårlig utviklet sammenlignet med metropolen. Disse to årsakene kan i betydelig grad begrense skipsfart som frakter elektrifiserte kjøretøy.

Ikke alle europeiske selskaper har ennå uttalt seg for å nekte å støtte elektriske kjøretøy. Husk at ulykker er sjeldne. Men med utviklingen av strømmarkedet og europeiske kunngjøringer om å stoppe varmemotorer innen 2035, vil risikoen for ulykker være større.

En ekte «falsk» løsning?

CMA-CGM selskap, som spesialiserer seg på transport til franske oversjøiske territorier, kunngjorde nylig utfasing av elektriske kjøretøy om bord på skipene sine. Men en løsning ville blitt funnet!

Selskapet forestilte seg kjølecontainere for transport av elektriske kjøretøy og dermed forhindre at batteriet overopphetes. Men med hvilke konsekvenser for miljøet? Denne ideen kan ganske enkelt endre problemet med energiforbruk.

Mange spørsmål forblir ubesvarte og transport av elektriske kjøretøy bør trolig avgjøres av en felles politikk i fremtiden.

louis

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *