En norsk prinsesse skal gifte seg med en amerikansk svindelmann

De annonserte forlovelsen i juni i fjor, og mottok velsignelsen av brudens far, kong Harald V. Prinsessens utvalgte var Durek Verrett (48), en afroamerikansk forfatter og sjaman som praktiserer medisin uten spesiell opplæring. Han hevder blant annet at onkologiske sykdommer er samfunnets valg og selger medaljer på Internett til godtroende mennesker, som beskytter mot koronavirus.

Paret er involvert i alternativ medisin sammen, og i fjor ga prinsessen opp sine kongelige plikter til fordel for denne virksomheten. Han er ikke langt bak sin utvalgte – Marta Louise hevder å være i kontakt med engler.

Bryllupet ble planlagt i den pittoreske feriebyen Geiranger ved fjordkysten, som er kjent for fossene «Septiņas māsa», «Bridal Veil» og «Groom» og er inkludert på UNESCOs verdensarvliste.

«Vi er henrykte over at Durek vil være et medlem av familien vår og ser frem til å feire denne viktige dagen vakkert med de nygifte,» sa kongen og dronningen i en uttalelse.

Verrett kaller seg en sjette generasjons sjaman, og hevder å ha stått opp fra de døde, etter å ha spådd 9/11-angrepene mot USA to år tidligere. Han sa at all kritikk rettet mot ham var et uttrykk for rasisme.

Marta Louise blir også ofte kritisert for bedrag, men det er mye vanskeligere for henne å spille rasismekortet. Prinsessen har grunnlagt skolen for å hjelpe folk med å komme i kontakt med sin «indre engel». Dette blir hennes andre ekteskap, hennes forrige ektemann var forfatter Ari Ben. De to ble skilt i 2017, Ben led av depresjon og i julen 2019 han

selvmord. Paret har tre døtre – Mauda (16), Lea (14) og Emma (11).

Marta Louise er kongens eldste datter, men ifølge norsk lov er hun bare fjerde i rekken til tronen – etter broren og to søskenbarn.

john

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *