Påmelding til musikkkonferansen i Broumov er fortsatt mulig

Kateřina Otradecká, Illustrasjonsfotoarkiv NB

Torsdag 5. oktober 2023

Påmelding til musikkkonferansen i Broumov er fortsatt mulig

Hortus Musicalis-konferansen med undertittelen «How to become a music professional», som finner sted 10. og 11. oktober i Broumov, retter seg mot aktive musikere, komponister og tekstforfattere, men også mot arrangører, arrangører, teknikere og andre kulturprofesjoner. . Erfarne arrangører, markedsførere eller representanter for institusjoner som har jobbet med musikere i lang tid vil delta som aktive foredragsholdere. Møtet blir desto mer verdifullt ettersom den norske organisasjonen NOPA, som representerer interessene til musikkforfattere og tekstforfattere, også deltar i programmet. Den to dager lange serien med foredrag og aktive workshops skal gi deltakerne en orientering i musikkmarkedet og vise mulighetene knyttet til liveopptredener, kunstneriske residenser, internasjonale samarbeid eller mulige inntektskilder.

«Søken etter nye inntekter innen områder som film eller teatermusikk, grenseoverskridende og tverrfaglige prosjekter eller samarbeid med utviklere eller arkitekter vil være informativ og verdifull for besøkende.» Artistenes inntekt består ikke lenger av summen av royalties og royalties Live forestillinger. «Nye plattformer og også nødvendig internasjonalt samarbeid taler til fordel for multi-kildeblandingen,» forklarer Žaneta Vávrová fra Broumov Educational and Cultural Center (VKCB), som arrangerer konferansen. Representanter fra Forfattervernforbundet (OSA) og den norske organisasjonen NOPA, som tilbyr stimulerende opplevelser fra Skandinavia, skal se nærmere på kunstneres økonomiske muligheter.


Innholdet er et todagers spesialistmøte rettet primært (men ikke utelukkende) mot skuespillere fra Hradec Králové-regionen. Representanter fra Regionkontoret vil ta for seg definisjonen av musikk som en del av en langsiktig kulturstrategi og vurdere måter å støtte unge og etablerte musikere på. Bidragene fra hovedarrangørene av de nasjonale festivalene Brutal Assault og Rock for People vil være verdifulle. At konferansen fokuserer på alle sjangre, demonstreres ved deltakelsen av den kunstneriske lederen av Jazz Fest Brno eller Prague Sounds Vilém Spilka, som vil peke på potensialet til jazz, klassisk musikk eller crossover-prosjekter.


Andre aktive foredragsholdere vil ta opp spørsmålet om hvordan musikere kan lykkes i den innenlandske og utenlandske musikkscenen. Monika Klementová fra plattformen CzechSound, som fokuserer på eksport av talentfulle musikere til utlandet, gir et dyptgående innblikk i mottakelsen av lokale artister. Etter deres mening er hovedproblemet baklengs markedsføring og PR, som imidlertid er grunnlaget for suksess med nasjonalt og internasjonalt publikum. Kampanjer og veier til suksess tilbys av representanter for bookingbyråene Bum Bum Satori og Digiton Music Agency: førstnevnte leter etter nye jobbmuligheter for musikere og planlegger utenlandsturneer, sistnevnte er vellykket engasjert i kreativ markedsføring og analyserer rekkevidden til en utvalg av streaming og online -Plattformer fokusert på samtidsmusikk.


Martin Kratochvíl, en kjent jazzmusiker og ekspert i musikkpubliseringsmiljøet, vil forklare hvordan erfarne musikere har det for tiden og hvordan de møter utfordringene med kontinuerlig teknologisk fremgang. NOPA-representanter vil også diskutere potensialet for mer kunstnerisk utfordrende sjangere. De skandinaviske landene er et godt eksempel på fordelene med internasjonalt samarbeid for musikere. Zuzana Zahradníčková, direktør for avdelingen for kunst, biblioteker og kreativ industri i Tsjekkias kulturdepartement, utforsker deretter mulighetene for økonomisk støtte til lignende samarbeid og kunstneriske prosjekter innen musikkfeltet generelt.


«For oss handler konferansen ikke bare om praktisk opplæring av musikere, men også om å etablere nye samarbeid og presentere det som har blitt gjort de siste årene i Broumov og i hele Hradec Králové-regionen. På mange måter er regionen her veldig progressiv og til og med tilsynelatende marginale eller minoritetssjangre trives her. Vi ville være glade om det første året av konferansen i år blir en tradisjon for å jevnlig følge utviklingen og videreutviklingen, avslutter Žaneta Vávrová.


Konferansen vil finne sted i Broumov-klosteret på tsjekkisk språk med simultanoversettelse fra/til engelsk. Inngangsbilletten for de interesserte er kun symbolsk – 290 CZK. På grunn av begrenset kapasitet anbefales tidlig påmelding ved å bruke skjemaet her: https://forms.gle/99MAP4hJBs7qVGVd8


Prosjektet «Hortus Musicalis Broumov – Residence, Cultural Exchange, Community» utvider tilbudet til Broumov utdannings- og kultursenter med nye programmer, styrker kapasiteten til institusjonen, herunder styrking av samarbeid og kulturutveksling mellom Tsjekkia og Norge, og Kl. samtidig bidrar det til utvikling av regionen og til å styrke det lokale samholdet i sosialt mangfoldige samfunn. Prosjektet ble støttet av et tilskudd fra Island, Liechtenstein og Norge under EØS-fondene 2014-2021 fra KULTURA-programmet.

roy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *