Parfymeselgeren fikk en rekordsum på 6,7 milliarder fra tsjekkiske banker for utviklingen

Nytt distribusjonslager i Polen til EUR 25 millioner, påfyll av europeiske lagre og styrking av posisjoner på utenlandske markeder. Tilgang til Serbia, Norge og muligens Tyrkia allerede neste år. Dette er planene til parfymegiganten Notino. Og alt dette krever penger, mye penger.

Selskapet tjente en milliard euro i fjor og ønsker å utvide sin posisjon ytterligere. Og nå har den også fått den største pengeinnsprøytingen i sin historie.

«På slutten av juni økte vi bankfinansieringen betydelig og var i stand til å tiltrekke oss betydelig støtte. «Dette er klubbfinansiering, der fire store tsjekkiske banker er involvert – Česká spořitelna, Citibank, Komerční banka og ČSOB,» sa Jakub Šedý, Notinas finansdirektør, til SZ Byznys i et intervju, og la til at selv om selskapet allerede er involvert mer enn fem banker som samarbeider. Likevel viste det seg at forhandlingen om et toårig lån på til sammen EUR 280 millioner var ekstremt vanskelig under dagens markedsforhold.

Notino

  • Notino er den største nettbutikken for parfyme og kosmetikk i Europa. Reisen hans begynte i 2004 i Tsjekkia.
  • Selskapet utviklet seg raskt til en av de sterkeste aktørene innen skjønnhets- og e-handelssektoren. Selskapet er i dag aktiv i 27 europeiske markeder og driver 26 filialer. Den hevder å ha mer enn 24 millioner kunder.
  • E-butikk med parfymer og kosmetikk Notino i regnskapsåret, som varte fra 1. mai 2022 til 30. april 2023, oppnådde en omsetning på mer enn én milliard euro (mer enn 23,8 milliarder kroner), og økte den med 32 prosent. i året. České Notino sto for rundt 15 prosent av salget. Selskapet sendte rundt 109 millioner produkter til kunder i 20 millioner pakker.

Vanskeligere for hvert år

«Det er alltid en forhandling over mange måneder, og for hvert år blir det vanskeligere. Tidligere var det mye penger på markedet til relativt gode vilkår, men det har endret seg. «Banker er ikke så åpne lenger, og vi måtte begeistre dem og overbevise dem om at forretningsmodellen vår er fornuftig,» legger Šédý til. Selv om selskapet angivelig hadde vurdert andre finansieringsmuligheter, viste det seg til slutt at denne, ved hjelp av banker, er den mest fordelaktige for selskapet for øyeblikket og vil bidra til å nå hovedmålet, som er videre vekst innen Europa.

«Neste år planlegger vi å bygge et distribusjonssenter i Polen, der vi vil investere titalls millioner euro. «Vi avsluttet forhandlingene med en polsk utvikler og signerte en kontrakt for et lager der vi kan håndtere over 70 000 bestillinger per dag,» sier Šédý, og legger til at selskapets vekst også kommer med enorme kostnader for finansiering av varelager. I tillegg planlegger selskapet innovasjon, automatisering og videre vekst.

«Vi har ikke åpnet et land de siste to årene fordi vi føler at vi fortsatt har mye arbeid å gjøre i noen land.» «Neste år tenker vi på å åpne to land – Norge og Serbia, eller så tenker vi også om Tyrkia, sier Šédý.

Investeringene skal etter planene også ha betydning for å forbedre kvaliteten på kundeservicen, blant annet ved å redusere leveringstiden. «Endelig, av denne grunn vil vi også åpne et nytt distribusjonssenter i Polen. Vi skal utvide vareutvalget og investere i IT og tjenester for å gjøre shopping enklere og raskere til neste nivå. Vårt mål er å tilby kundene en enda bedre handleopplevelse,” legger Šédý til.

Vekst igjen i år

Notino ble grunnlagt i 2004. I dag er selskapet aktivt i 27 europeiske markeder og driver 26 filialer. I gjennomsnitt sender filialen ut mer enn 56 000 pakker per dag.

Mens nettbutikksalget faller, vokser Notino – i fjor økte selskapets salg med en tredjedel til 24 milliarder kroner. Ifølge regnskapet var overskuddet for regnskapsåret som sluttet i april 2022 519 millioner kroner. Tsjekkia bidro med 15 prosent til resultatet.

Og selskapet vokser igjen i år. – Dette året ser ut til å gå i samme retning. «Vårt regnskapsår avsluttes i april, men for første kvartal registrerte vi en vekst på nesten 30 prosent sammenlignet med året før,» legger Šedý til.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *