Pedro Sánchez: Spania vil anerkjenne staten Palestina 28. mai – EU

Spanias statsminister Pedro Sanchez kunngjorde offisielt i dag at landet hans vil anerkjenne eksistensen av en uavhengig palestinsk stat 28. mai, meldte Reuters.

En regjeringskilde har tidligere bekreftet nyheten, rapportert av nyhetssiden Confidential. En talsperson for Sanchez kontor nektet å kommentere.

I formiddag kom Norge med en lignende uttalelse og forventes å anerkjenne staten Palestina senere i dag.

EU-medlemmene Irland, Slovenia og Malta har også de siste ukene antydet at de vurderer et lignende trekk, og hevder at sameksistens mellom to land er avgjørende for å oppnå varig fred i Midtøsten, bemerket Reuters.

Tre europeiske land vil offisielt anerkjenne Palestina som en stat

I mars i fjor sa Sanchez at regjeringen hans ville ta de første skritt mot å anerkjenne en palestinsk stat, og la senere til at denne handlingen ble koordinert med andre land.

En regjeringskilde har tidligere bekreftet nyheten, publisert på nettstedet for konfidensiell informasjon.

En talsperson for Sanchez kontor nektet å kommentere.

Norge kom også med en lignende uttalelse tidligere i morges, og Oslo forventes å anerkjenne en uavhengig palestinsk stat senere i dag.

Irland, Slovenia og Malta, som er medlemmer av EU, har også de siste ukene antydet at de vurderer et lignende grep, og hevder at opprettelsen av to stater er en nøkkelløsning for å sikre varig fred i Midtøsten.

I mars i fjor sa Sánchez at regjeringen hans ville ta de første skritt mot å anerkjenne en palestinsk stat, og la senere til at denne handlingen ble koordinert med andre land, bemerket BTA.

lyon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *