Portugal slo Norge om en plass i finalen i Euro 2023 U19 – Jorden rundt og i vårt land

Portugal-laget er den første andreplassen i det europeiske fotballmesterskapet under 19 år, som finner sted på Malta. I en kamp i semifinalen i mesterskapet på det gamle kontinentet vant de «rødgrønne» en 5-0 seier over uttaket av Norge.

Mariners åpnet scoringen på Hibernians Ground i det fjerde minuttet etter en håndteringsfeil fra det norske forsvaret. Målvakt Magnus Rugland Ree tok et kort skudd fra mål, og etter et kort spill var ballen tilbake i besittelse av Rugland Ree, som spilte den veldig klønete, sparket den inn i føttene til Gustavo Sa og sparket ham. 1:0.

Joaquin Mileiros lag doblet ledelsen i det 16. minutt fra straffe. Gustvo Sa la fra corner inn i det norske sekstenmeteren, hvor ballen smalt lumsk i gresset og spratt av Vetle Egelis hånd. Med gjennomføringen av frisparket fra 11 meter gikk kaptein Ugo Felix opp, som signerte i nedre høyre hjørne av guard Rugland Ree.

Portugals ledelse i kampen ble en klassiker i det 31. minutt takket være Rodrigo Ribeiro, som viste seg å være den smarteste på kanten av Norges målfelt, og sendte ballen gjennom luften mellom beina på den nølende vokteren av symbolbesøkende Magnus Rugland Ree .

Nok en gang var Ribeiro i armene til lagkameratene i det 66. minutt da han scoret sitt andre mål i kampen, og dermed satte 4-0 til de rødgrønne.

Sluttresultatet ble formet av Carlos Borges i det 69. minutt.

Fra klokken 21.50 vil BNT 3 sende LIVE på eteren den andre kampen i semifinalen, mellom lagene fra Spania og Italia. Finalen finner sted søndag 16. juli klokken 22.00 igjen på bulgarsk nasjonalt fjernsyn.